– Jeg vil gå gjennom ild for ham

VIDEO: Robin van Persie mener han står i gjeld overfor Louis van Gaal, mens Juan Mata håper på reprise av 2010-VM.

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg VM for Nederland, og Robin van Persie er tilbake i form og topp humør.

Selv tror United-angriperen at de oransje kan gå helt til topps i Brasil, akkurat som de nesten gjorde i 2010. Hvorfor? Fordi laget har en enorm respekt for trener Louis van Gaal.

Manchester United v Hull City - Premier League

– Personlig er jeg inne i min beste periode. Van Gaal ga meg all den selvtilliten jeg kan spørre om. Han gjorde meg til hovedangriperen, min favorittposisjon og han gjorde meg til kaptein. Jeg skylder ham noe. Så jeg skal være skarp som en kniv i Brasil.

– Jeg vil gå gjennom ild for ham hvis jeg må. Akkurat som resten av laget. Vi ha mange alternativer. Jeg tror vi kommer til å gjøre noe spesielt, akkurat som i 2010, bare at denne gangen vil vi forhåpentligvis vinne finalen.

I gruppe B venter blant annet Juan Mata og Spania for Robin van Persies Nederland. Mata er imidlertid også svært positiv til en finaleplass i Brasil.

– Å vinne VM med Spania som en del av laget er antageligvis ett av de beste øyeblikkene i karrieren og livet mitt, sier Mata til Laureus.com.

26-åringen tror også at det er grunn til å tro se positivt på den neste sesongen i United.

– De siste tre-fire månedene har vært strålende. Jeg spilte mye, og scoret noen mål. Så jeg ser frem til å være der og gjøre mitt beste for laget. Det har vært et vanskelig år, men jeg tror vi vil forbedre oss denne sesongen. Vi vil prøve å vinne for Manchester United handler om å vinne og kjempe om titler.

– Van Gaal er en veldig erfaren trener. Han er en offensiv manager, så forhåpentligvis kan han bringe suksess og trofeer til klubben.

De to andre lagene i gruppe B er Chile og Australia.

Mens Spania møter Bolivia til oppkjøringskamp fredag kveld (klokken 22.00), skal Nederland prøve seg mot Ghana på lørdag (klokken 20.30).

Nedenfor kan du se klipp fra Van Gaals trening med det nederlandske landslaget.

Powered by Labrador CMS