Solskjær og Klopp: Dødt løp

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær har nå vært manager for United i 15 måneder etter at han erstattet José Mourinho i desember 2018.

Totalt har han ledet United i 76 kamper, til 40 seirer, 17 uavgjorte og 19 tap.

Det gir en seiersprosent på 52,6.

FAST PÅ UNITED.NO: På forsiden av united.no ligger alltid saken «28 ting det er greit å vite», som blant annet inneholder denne statistikken.

Underveis i United-karrieren hans har nordmannen jevnlig blitt målt mot resultatene til Jürgen Klopp i Liverpool, Maurico Pochettino i Tottenham og Pep Guardiola i Manchester City på samme tidspunkt.

United.no har derfor nå sett på resultatene til alle de fire etter de 76 første kampene i hver sin klubb.

Solskjær snart foran

Solskjær og Klopp har samme seiersprosent, 52,6, etter 40 seirer på sine første 76 kamper.

Den eneste forskjellen mellom de to var at Klopp, sammenliknet med nordmannen, hadde noen flere uavgjorte enn tap.

Så skal det også sies at Solskjær i sin United-karriere har ledet United både i Champions League og Europa League, mens Klopp kun ledet Liverpool i Europa League, siden hans Liverpool ikke klarte å kvalifisere seg til europacupspill etter hans første sju måneder i klubben.

Med mindre United kollapser totalt når Premier League en gang starter opp igjen så vil imidlertid Solskjær raskt havne foran Klopp igjen, siden tyskeren kun ledet Liverpool til én seier på de ni neste kampene fra kamp 77.

Pep i en egen klasse

Mauricio Pochettino, som ofte blir dratt frem som et alternativ for Solskjær, hadde rent tabellmessig det beste utgangspunktet av de tre, da han overtok et Tottenham som hadde blitt nummer fem i Premier League i 2013/14-sesongen, men argentinerens første 76 kamper i London-klubben ga færre seirer enn det Solskjær og Klopp fikk til.

BITTELITT BAK: Mauricio Pochettinos seiersprosent på hans første 76 kamper i Tottenham var 50.

Som Tottenham-manager noterte han seg nemlig for 38 seirer, 19 uavgjorte og 19 tap på de første 76 kampene.

Pep Guardiolas Manchester City-prosjekt lå imidlertid klart foran alle: Spanjolen ledet City til 51 seirer på sine første 76 kamper – altså 11 seirer mer enn det Solskjær og Klopp har klart.

Samtidig kom han til et lag som hadde vært klart bedre og fortsatt investerte klart mest av alle disse. Hans utgangspunkt var altså det soleklart beste.

Powered by Labrador CMS