Får vi se dette igjen neste sesong?

Startet med seier

Keane og Pereira med målene i Uniteds 2-0-seier i Wigan. Vi fulgte kampen LIVE.

Publisert Sist oppdatert

Det knytter seg alltid stor spenning til første treningskamp, spesielt når en har nye signeringer å vise frem. Ved denne anledningen var det i tillegg José Mourinhos første kamp på sidelinjen for United, og portugiseren startet med seier.

Det ble ingen mål i den førsteomgangen, da United stilte med Lingard, Mkhitaryan og Memphis i en treer bak Wilson. Lingard og Mkhitaryan var positive, Memphis og Wilson slet litt mer, men United var uansett klart best.

Forsvaret hadde lite å gjøre, og når det var behov så gjorde både Blind, debutant Bailly (som fikk over 80 minutter) og backene jobben sin bra. Luke Shaw spilte én omgang, og klarte seg fint, og havnet også i dueller uten at det så ut som om han trakk seg. Fosu-Mensah på den andre siden laget kanskje et frispark eller to for mye, men gjorde helt klart en akseptabel figur i sin første kamp på en stund.

Herrera og Carrick gjorde det begge bra på midtbanen, mens det offensivt altså var Mkhitaryan som imponerte mest i den første omgangen. Lysten på å berøre ball mye, og evne til å skape noe de gangene han fikk den. Kunne fort endt opp med en målgivende, mens han selv nok vil være litt skuffet over at han ikke scoret.

henrikhmkhitaryan (650 x 358)
GOD: Henrikh Mkhitaryan.

I pausen ble det gjort sju bytter. Hele den fremste fireren ble byttet ut, og da kom også det manglende målet, hovedsaklig på grunn av klønete keeperarbeid. Jussi Jääskelainen viste lite av rutinen sin da han på et tilbakespill sendte ballen rett til Juan Mata, som uegoistisk lot Will Keane sette den i åpent mål heller enn å score Mourinho-æraens første mål selv.

Med seg i trioen bak Keane hadde Mata Ashley Young og Adnan Januzaj, som begge ville mye, og viste litt. Både i første- og andreomgangen skiftet for øvrig trioen bak spissen ofte på posisjonene, slik at forsvarsspillerne måtte forholde seg til flere spillere.

På den sentrale midtbanen kom Andreas Pereira inn, og han gjorde en god jobb i en mer tilbaketrukket rolle enn vi vanligvis ser ham i. I tillegg til å vise hvor godt han behersker en slik rolle, så banket også brasilianeren inn 2-0 da en Wigan-blokkering endte i hans bein etter en dødball. Senere kom Guillermo Varela inn på midtbanen også, og klarte seg fint der de siste 20 minuttene av kampen.

I forsvaret gjorde Antonio Valencia et veldig godt innhopp både defensivt og offensivt. Ecuadorianeren spilte med kapteinsbindet siden Carrick gikk ut i pausen. Phil Jones og Tyler Blackett gjorde respektable innhopp også, mens de ti minuttene Axel Tuanzebe var på banen var nok til å høste godord fra Mourinho. Bakerst ble det rolig for både Sam Johnstone og i sluttminuttene for Joel Pereira.

axeltuanzebe (650 x 358)
FINT INNHOPP: Axel Tuanzebe fikk skryt av Mourinho.

Alt i alt en godkjent første kamp av Mourinhos lag. Se under for vår livedekning av oppgjøret.

Manchester United (4-2-3-1): Sam Johnstone (Joel Castro Pereira, 82.), Timothy Fosu-Mensah (Antonio Valencia, 46), Eric Bailly (Axel Tuanzebe, 82.), Daley Blind (Tyler Blackett, 73.), Luke Shaw (Phil Jones, 46.), Michael Carrick (Andreas Pereira, 46.), Ander Herrera (Guillermo Varela, 73.), Jesse Lingard (Adnan Januzaj, 46.), Henrikh Mkhitaryan (Juan Mata, 46.), Memphis Depay (Ashley Young, 46.), James Wilson (Will Keane, 46.).

LIVE

SLUTT.

90+1: Mata spilles gjennom, og får slått den inn, men ingen kommer på den (muligens trodde de at Mata ikke ville rekke den).

87: Tuanzebe ser veldig komfortabel ut i disse minuttene han spiller.

86: Will Keane skyter fra skrå vinkel, men skuddet går over.

86: Nick Powell takler og takler, men er litt for sent ute til alt! Har vel hatt tre-fire forseelser nå, i alle fall.

82: BYTTE: Axel Tuanzebe kommer inn for Eric Bailly, mens Joel Pereira erstatter Sam Johnstone (som ikke har trengt å gjøre stort, akkurat).

81: Bailly vinner ballen bra, noe som sannsynligvis blir noe av det siste han gjør i denne kampen.

79: Joel Pereira er klar på sidelinjen, og Tuanzebe ser ut som om han får de siste instruksjonene fra Rui Faria.

78: Valencia har vært bra på høyrebacken. Vinner frispark i duell med Nick Powell nå. Mata slår den inn bra, men inne i feltet blir det bare rot, og Wigan ender opp med ballen.

75: Ballen ender etter en corner opp hos Andreas Pereira på rundt 25-30 meter, og han prøver å skyte, men denne gangen bommer han totalt.

74: Ser ut som om Varela tar plass på midtbanen sammen med Andreas Pereira, mens Blackett går rett inn og erstatter Blind.

73: BYTTE: Varela og Blackett kommer inn for Ander Herrera og Daley Blind.

72: Powell har nå kommet på. United skal straks gjøre noen flere bytter også.

69: Målscorer Pereira har vært god på den sentrale midtbanen hittil. Slo nettopp en Scholes-aktig pasning ut til Valencia på høyresiden.

67: Ikke så mye som har skjedd etter 2-0-målet. United har vært best, i alle fall, men det har bare blitt nesten-sjanser. Ser for øvrig ut som om ex-red Nick Powell skal inn snart.

58: MÅL! Andreas Pereira! United får frispark rett utenfor sekstenmeteren på siden etter at et Valencia-innkast ble stoppet med handa. Frisparket blir slått lavt inn til Herrera, men skuddet hans blokkeres, og ballen havner hos Andreas Pereira som dundrer ballen i mål. Herlig skudd!

56: Som i førsteomgangen skifter treeren bak spissen plasser en del. Young slår inn fra høyre, og Will Keane kommer først på den, men ballen går utenfor. Godt forsøk.

54: Herrera med fin pasning gjennom til Valencia, som får presset frem et hjørnespark. Den ender etter litt klabb og babb opp med at Bailly blir avblåst for offside.

53: United med flere gode angrep nå. Young med brukbar start, blant annet.

49: MÅL! Will Keane scorer det første målet under Mourinho! Jääskelainen forærer ballen til Mata på klønete vis, og spanjolen gir ballen uegoistisk til Keane som kan sette den i tomt mål.

46: United-laget nå: Johnstone – Valencia, Bailly, Jones, Blind – Herrera, Pereira – Januzaj, Mata, Young – Keane. Valencia tar kapteinsbindet mot gamleklubben.

46: KAMPEN ER I GANG IGJEN.

15.36: Mourinho skriver autografer mot slutten av pause. Jones, Mata, Januzaj, Valencia, Andreas Pereira, Keane og Young kommer inn, ser det ut som. Foreløpig ikke sikkert hvem som går ut, men Herrera spiller i alle fall fortsatt.

15.33: Det skal gjøres flere bytter i pausen – etter planen sju – så nå blir det spennende å se hvem som dukker opp til andreomgangen.

PAUSE. OK omgang av United. Lovende takter fra de nye, men ikke noen spektakulær omgang av United heller.

44: Treeren bak Wilson skifter litt plasser. Memphis sentralt nå, med Lingard til venstre og Mkhitaryan mer ute mot høyre. Så skifter de tilbake igjen mens de ordene blir skrevet.

40: Mkhitaryan har ved flere anledninger presset frem Wigan-feil her. Absolutt ingen luksusspiller som ikke jobber for laget.

39: Plutselig så Wigan ut til å være på vei gjennom, men da kaster Blind seg inn og får stoppet det hele. Bra forsvarsspill.

38: Eric Bailly viser frem noen tekniske detaljer også nå! Får applaus fra tribunen.

37: Bra spill av Herrera og livlige Lingard på høyresiden, og Lingard slår ballen inn, og på bakerste står Mkhitaryan alene, og han skyter over. Kunne fort fått sitt første mål der, ser ikke helt fornøyd ut med seg selv.

35: Fosu-Mensah ligger nede med skade. Ser heldigvis ikke ut til å være alvorlig.

34: Wigan får corner etter at ballen går via Bailly og ut, men Johnstone får slått ballen unna, og United får etter hvert ballen unna.

33: Bailly får skryt for å se komfortabel ut etter å ha skjermet ballen fint ut til innkast.

32: Langskudd fra Memphis, men det går utenfor. Brukbart forsøk.

30: Mkhitaryan viser mange fine tekniske detaljer før det blir litt for mange Wigan-spillere i veien for pasningsforsøket gjennom.

29: United-fansen ber om et vink fra Mourinho, men portugiseren gir (i alle fall ikke med en gang) noe vink tilbake.

28: Wigan med en nesten-sjanse etter et Wigan-frispark (Fosu-Mensah som laget sitt andre frispark på ganske kort tid).

27: Mourinho dirigerer på sidelinjen. Wigan slår frem mot Will Grigg, men Bailly bryter foran.

24: United vinner ballen høyt etter bra Mkhitaryan-press, og armeneren får ballen på høyresiden. Slår bra inn til Memphis, som ved første øyekast burde satt den i mål heller enn utenfor. Reprisen viser at Memphis blir dyttet, men det er ikke godt å si hvor mye det påvirket. Bra United-spill uansett!

23: Wilson rives ned ulovlig av Dan Burn, men det blir ingenting. Rett etterpå dyttes Lingard i bakken, men United snytes for frispark igjen.

21: Tipper det er lett å kjøpe julepresanger til Mkhitaryan. Han blir sikkert glad hver gang han får en fotball. Søker ballen hele tiden her.

19: Fosu-Mensah med et forsøk på gjennomspill til Mkhitaryan, men den går inn til keeper.

18: Lingard og Mkhitaryan kombinerer fint før førstnevnte skyter. Blir en corner av det.

18: Corner til United, men den går gjennom hele Wigan-forsvaret.

17: José Mourinho! José Mourinho! Det er ropet som ljomer fra United-fansen. Wigan ligger for øvrig veldig lavt.

14: Memphis slår inn til Wilson, som prøver å vende opp med mann i rygg, og det blir en corner av det.

13: James Wilson legger Dan Burn, som er høy som en lyktestolpe som balanserer på enda en lyktestolpe, i bakken.

12: Herlig av Mkhitaryan! Sklir lett forbi to midtbanespillere, og så slår han en bra pasning gjennom mot Memphis, men det ender i et hjørnespark (som det ikke blir noe voldsomt av).

11: Herrera med flere gode inngripener hittil.

9: Shaw spiller forresten med draktnummer 5, mens Bailly har nummer 3. Men igjen: Helt uviktig i pre-season, så verken det eller Mkhitaryans 10-er er det noen vits i å bry seg stort om.

8; Memphis med et skuddforsøk, men Wigan-forsvaret blokkerer effektivt.

7: United har ballen mye, og fremstår ganske bevegelige. Mourinho står på sidelinjen. Mkhitaryan vinner kast høyt i banen.

4: Fin innsats av Lingard nå. Går hardt inn i en duell med motspiller.

4: Paddy Crerand brukte forresten rundt 20 sekunder før han sa at han var optimistisk med tanke på ligagull.

3: Der fikk Mourinho sin første ballberøring også. Plukker opp ballen på sidelinjen på elegant vis.

1: Mkhitaryans første involvering er positiv (om enn ikke spektakulær), mens Baillys første involvering er en litt halvdårlig klarering (var under press).

1: KAMPEN ER I GANG. Wigan setter i gang oppgjøret.

14.34: Mourinho sitter rolig på sidelinjen. Straks klart.

14.29: Spillerne gjør seg klar. United spiller i den blå bortedrakta. Carrick er United-kaptein.

14.26: Det nærmer seg kampstart på DW Stadium. Spillerne kommer straks.

14.18: Det var heldigvis falsk alarm når det gjelder Januzaj, virker det som. Luckhurst rapporterer at han er tilbake i oppvarming.

14.08: José Mourinho har blitt intervjuet før kamp, og røper at alle vil få spilletid (intervjuet gjort før den mulige Januzaj-skaden), men at han «bare» kommer til å gjøre sju bytter i pausen:

14.03: Januzaj-skade? Vi får håpe det ikke er noe som ødelegger pre-season for belgieren, i så fall.

14.02: Vi merker oss forresten at Nick Powell er på benken for Wigan.

14.00: Kampen dømmes av Oliver Langford, som undertegnede en gang så dømme en kamp i Plymouth som var så dårlig at publikum jublet og ropte «off! off! off!» da flomlyset slo seg vrangt. I motsetning til kampen var dommeren i det minste god. En av hans linjemenn heter for øvrig James Wilson, morsomt nok.

13.46: Mkhitaryan spiller med draktnummer 10, sies det, men det skal en ikke legge for mye vekt på, for det er mange av spillerne som spiller i draktnummer de ellers ikke spiller med. Fosu-Mensah har draktnummer 2, James Wilson har nummer 9, Luke Shaw er tilbake med nummer 3… Slikt er jo ikke så viktig i treningskamper.

13.45: Det er tre kvarter til kampstart. United-bussen kom senere enn planlagt til DW Stadium, men det har ikke blitt rapportert om mulige utsettelse, så det blir neppe noe problem knyttet til den forsinkelsen.

 

Powered by Labrador CMS