Her er Mourinho i en klasse for seg selv

Men tendensen på sosiale medier kan være starten på slutten, mener bettingselskap.

Publisert Sist oppdatert

Det er landslagspause, og med to ukers avbrekk fra klubbfotballen er det ikke det vanlige trykket i sosiale medier om Manchester United og José Mourinho.

Fotball genererer selvfølgelig mange meninger, og med sosiale medier er det enklere enn noen gang tidligere for supportere å ytre sin mening om klubben – eller klubbens hovedtrener.

Og her er det absolutt ingen som blir nevnt hyppigere enn José Mourinho. Han er faktisk i en klasse helt for seg selv.

Denne sesongen (per søndag 2. september) har Mourinho blitt nevnt hele 582 853 ganger, helt klart på topp foran Arsenals Unai Emery som har blitt nevnt 146 600 ganger på Twitter siden sesongstart. 

  1. Jose Mourinho (Manchester United) – 582 853 tweets
  2. Unai Emery (Arsenal) – 146 600 tweets
  3. Jurgen Klopp (Liverpool) – 128 630 tweets
  4. Maurizio Sarri (Chelsea) – 121 405 tweets
  5. Rafa Benitez (Newcastle) – 59 570 tweets
  6. Pep Guardiola (Manchester City) – 55 201 tweets

Tallene er hentet fra Betvictor

Bettingselskapet ga seg dog ikke der. De hentet inn hjelp fra Crimsom Hexagon, et selskap som henter ut informasjon fra sosiale medier og analyserer funnene med hjelp fra AI (artificial intelligence, kunstig intelligens).

Programvaren tar med en rekke faktorer i sin utregning, og skal være i stand til å komme frem til hva slags følelser de forskjellige trenerne i Premier League genererer på Twitter.

Hele 19 prosent av tweetsene om Mourinho faller under kategorien «sinne», og her er det bare Newcastles Rafa Benitez som har større andel enn Mourinho.

Og det kan være dårlig nytt for alle med håp om å se Mourinho i sjefsstolen på Old Trafford de neste sesongene. 

Forrige sesong måtte Ronald Koeman (Everton), Antonio Conte (Chelsea) og Maurizio Pellegrino (Southampton) alle forlate jobbene sine på et tidspunkt i sesongen, og det var nettopp de tre som toppet listen over «negativitet» på Twitter. Derfor mener bettingselskapet at Mourinho kan lide en lignende skjebne denne sesongen. 

For øvrig så er det Maurizio Sarri (Chelsea), Pep Guardiola (Manchester City), Slavia Jokanovic (Fulham) og Nuno Espirito Santo (Wolverhampton) som har fått mest positiv omtale på Twitter så langt denne sesongen. 

Powered by Labrador CMS