– Ja, jeg er bekymret for ham

MANCHESTER: José Mourinho mener Juventus-stopperne burde forelese om forsvarsspill på Harvard. Likevel innrømmer United-manageren at måltørken til Romelu Lukaku bekymrer.

Publisert Sist oppdatert

775 minutter har den belgiske spissen gått uten scoring siden han sist fant nettmaskene mot Watford 15. september.

Mot Juventus var han ikke engang i nærheten av å ende måltørken.

– Ja, svarte Mourinho da han på pressekonferansen etter 0-1-tapet ble spurt om han er bekymret på Lukakus vegne.

– Men det er ingen kritikk. Jeg ser en spiller som gir alt for laget, men for øyeblikket er det ikke lett. Ikke bare med tanke på scoringer, men også når det gjelder selvtilliten, bevegelsene og touchet hans.

– Samtidig så er han spissen vår, han er en god spiss og en spiss vi tror på. Kunne jeg brukt Rashford på topp i stedet? Vel, i så fall ville jeg manglet en høyrekant, siden vi for øyeblikket er i en vanskelig situasjon (skade på Sánchez og Lingard), så Romelu jobber hardt, er veldig profesjonell og en dag kommer målet igjen. Da tror jeg også selvtilliten kommer.

Kaptein Giorgio Chiellini (34) og Leonardo Bonucci (31) har spilt sammen både på klubb og landslag i mange år og er et av verdens mest solide stopperpar.

– Bonucci og Chiellini burde forelese på Harvard om hvordan man spiller forsvar. Det var helt fantastisk, skrøt Mourinho, som selv har møtt de to flere ganger som Inter-trener.

LES OGSÅ: Slik forklarer Mourinho klasseforskjellen

Lukaku ga sin forklaring

Måltørken til Lukaku var også et tema før kampen mot Juventus.

Tidligere har united.no skrevet om den enorme forskjellen på spissens tall for Belgia og for United.

– Jeg har spilt med Belgia siden jeg var 16 år og spillerne der kjenner meg bedre. I United må medspillerne mine bli kjent med mine bevegelser og jeg må lære meg å kjenne deres. Det er noe vi jobber med hele tiden og når de bitene faller på plass vil det endre seg, sa Lukaku på mandag.

LES OGSÅ: – Sikker på at målene kommer

Ville ikke gi Chong (18) debuten

Til tross for at 25-åringen var isolert på topp med Anthony Martial, Marcus Rashford og Juan Mata bak seg som heller ikke klarte å skape noe, gjorde ikke Mourinho et eneste bytte for å forsøke å snu kampbildet mot Juventus.

Ander Herrera, Fred, Andreas Pereira og Tahith Chong varmet alle opp i store deler av andreomgang, men ingen av dem kom inn.

– Sánchez satt på tribunen, Lingard satt på tribunen, og Fellaini kan også ha vært der eller om han var hjemme og så den.

– Den eneste jeg hadde offensivt var en 18-åring som aldri hadde spilt i Champions League, og jeg synes ikke det var riktig å gi ham debuten i en slik kamp. Så det var grunnen til at jeg ikke gjorde noen endringer, forklarte Mourinho.

Til MUTV sa imidlertid Mourinho at de gjorde endringer i pausen for å håndtere den dominerende midtbanen til Juventus.

– Vi prøvde å endre form etter hvilen, men det ville seg ikke. Jeg er ikke fornøyd med resultatet, men jeg er fornøyd med innsatsen til spillerne mine.

– Presset ble bedre, vi ble mer aggressive og det eneste som manglet var målet. Jeg savnet virkelig Fellaini, for han kunne gitt oss alternativer.

– Det laget har kvalitet og talent over hele banen, så det ble en veldig vanskelig kamp for oss. De hadde kontroll i førsteomgang. De holdt på ballen, frustrerte oss, og fratok oss muligheten til å være positive. Vi var mer aggressive i andreomgang. Men det var det samme laget som spilte for to dager siden, og vi hadde ikke så mange valgmuligheter på benken. Vi hadde ingen Fellaini som kunne endre kampbildet.

Søndag møter United Lukakus tidligere klubb, Everton, på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS