– Vi skal angripe med 11 spillere

Et visst håp er tent: Nemanja Matic er ennå ikke friskmeldt, men han blir med troppen til London.

Publisert Sist oppdatert

Det var en Mourinho i tilsynelatende godt humør som ankom Jimmy Murphy Centre på Aon Training Complex fredag ettermiddag.

Han kom da direkte fra et intervju med MUTV, hvor han altså kunne røpe at Nemanja Matic, som ble skadet og forlot banen tidlig mot Watford, er med i troppen til London. Han kunne imidlertid ikke love serbisk deltakelse på Emirates.

Når det gjelder de tre andre skadeofrene, Marouane Fellain, Eric Bailly og Phil Jones, er det klart at ingen av dem rekker storoppgjøret i Nord-London.

Pressekonferansen:

Første spørsmål:

Mange mener at dette er en kamp United MÅ vinne for å holde liv i tittelkampen. Er det sånn du ser på det?
– Jeg tar en kamp ad gangen, og det tror jeg er måten å gjøre det. I går så jeg en interessant film – Bjørn Borg mot John McEnroe, og Borgs trener sa hele tiden: «Et poeng ad gangen, ett poeng ad gangen».

– Og jeg sier til spillerne mine: «Tenk kun på kampen». Det sier jeg alltid; det spiller ingen rolle hva som skjer senere og det spiller heller ingen rolle hva som har skjedd før. Det dreier seg kun om denne kampen. Og nå gjelder det Arsenal. Vi tenker ikke på hvor mange poeng vi ligger foran dem, eller hvor mange vi ligger bak lederlaget. Kun Arsenal.

I denne filmen, er du John McEnroe og Arsène Wenger Bjørn Borg?
– Hehe, nei, jeg spiller ikke tennis. Jeg elsker tennis, men spiller ikke.

 

Alle sier at José vil være pragmatisk i morgen. Irriterer det deg?
– Nei. Vi kommer til å angripe med elleve spillere når vi har ballen, for selv keeperen må vite hva vi skal gjøre når vi har ballen, og så skal vi forsvare oss med elleve når de har ballen.

Er det, i kamper som dette, av og til verdt å ta risiko for å få et resultat, siden fansen vil at dere skal slå Arsenal og …
– Det kommer helt an på hva du mener med risiko. Jeg tror at han som i fotballens spede begynnelse sa: «Forsvarere, angripere…» han var ikke så veldig god. I fotball må alle angripe og alle forsvare, spesielt i moderne fotball. Dere kan si hva dere vil, dere kan analysere som du vil, men min målvakt må vite hva han skal gjøre når laget har ballen. Han må vite hvordan å angripe, og spissene mine må vite hvordan å forsvare når vi ikke har ballen. Da må de vite hva de skal gjøre. For meg er det veldig enkelt.

Dette har alltid vært en stor kamp. Har du minner fra kamper mellom United Arsenal fra før du kom til United?
– Jo; jeg vet ikke riktig… Jeg husker store kamper, men ikke noe spesielt. Jeg husker at United og Arsenal kjempet om tittelen i mange år før jeg kom til England i 2004.

Du har sagt det mange ganger, men alle kamper er forskjellige, og du trenger egentlig ikke å hvile noen spillere før tirsdagens kamp i Champions League. Gjør det situasjonen enklere for deg å gå til morgendagens kamp enn det ellers ville ha vært?
– Jeg vet ikke… Jeg forsøker alltid å spille med et best mulig lag. Selv om oppgjøret i Champions League var en kamp vi var nødt til å vinne, tror jeg likevel at jeg ville ha ignorert det til fordel for det som er den viktigste kampen nå, nemlig den neste, og det er i morgen.

Er det realistisk å unnlate å bekymre seg over det som ligger foran dere, som Manchester City?
– Jeg tenker ikke på det.

Gareth Southgate har sagt at han stoler på at Englands medisinske apparat tar de rette beslutningene med tanke på tilfeller som Phil Jones’. Jeg vet at du ikke var fornøyd med sprøytene de ga ham. Har de forklart deg noe mer, og er Jones tilgjengelig i morgen?
– Nei, de har ikke sagt noe, og nei, han er ikke tilgjengelig i morgen.

Hva med Eric Bailly?
– Ikke tilgjengelig.

Dermed var første del av pressekonferansen over. Andre del følger først sent i kveld.

Powered by Labrador CMS