– Zlatan kan fortsatt spille en rolle

José Mourinho har fortsatt tro på sin svenske stjernespiss.

Publisert Sist oppdatert

Zlatan Ibrahimovic har slitt med å finne tilbake til gammel form siden det rekordtidlige comebacket etter en alvorlig korsbåndskade, en skade som fort kunne ha satt en bråstopp for 36-åringens videre spillerkarriere.

Spørsmålet er om den svenske superstjernen kanskje var litt for overmodig da han dukket opp fra benken i 4-1-seieren over Newcastle den 18. november.
Siden ble det ytterligere fire innbytteropptredener før han startet mot Bristol City i Ligacupen og deretter mot Burnley seks dager senere.

I sistnevnte kamp ble han tatt av banen til pause etter knapt å ha vært synlig i de første 45 minuttene.

– En taktisk avgjørelse.

Slik lød José Mourinhos umiddelbare forklaring på beslutningen om å bytte ut Zlatan. Senere innrømmet han imidlertid at Zlatan var skadet i kneet, attpå til i det samme kneet som hadde satt ham ut av spill fra april til midten av november. Etter hvert ble det også klart at fraværet denne gang  trolig ville vare til langt ut i februar.

Under fredagens pressekonferanse fikk Mourinho spørsmål om den svenske stjernespillerens situasjon. Da svarte manageren at han er overbevist om at Zlatan fortsatt blir å regne med en stund til. Samtidig innrømmet han at vi nå ser en Zlatan som har entret karrierens siste stadium:

– Zlatan er jo selv innforstått med at tiden på ypperste nivå nærmer seg slutten. Han har imidlertid hele tiden hatt en drøm og en vilje til å kjempe for å avslutte karrieren som en nyttig brikke for Manchester United og en nyttig brikke for meg, og det tror jeg også at han vil klare, sa Mourinho, ifølge Sky Sports.

– En lederskikkelse

– Han trenger bare å bli fornøyd med kneet og med formen sin, noe jeg også tror vil skje, sa Mourinho, og la til at han er tilstede for å forsøke å hjelpe Zlatan med å oppnå dette.

– Han er en lederskikkelse i garderoben og en lederskikkelse på banen — og på banen er han en kvalitetsspiller. Zlatan kan klare å komme tilbake, og han fortjener det, avsluttet José Mourinho.

Er du like optimistisk som United-manageren? Tror du at Zlatan, i de få månedene han har igjen av sin kontraktsperiode, fortsatt vil kunne utgjøre en forskjell for Manchester United?

Powered by Labrador CMS