– Romero og Rooney starter

Les ALT hva Jose Mourinho sa på fredagens pressekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag klokka 13.30 spiller United hjemme mot Championship-laget Reading i FA-cupen. Motstanderen spiller altså «bare» på nivå to, men det er verdt å merke seg at de er formsterke, målkåte og helt oppe på 3. plass i ligaen.

Jose Mourinho bekreftet fredag at han vil gjøre flere endringer, og to av dem er at Sergio Romero erstatter David de Gea mellom stengene. Wayne Rooney kommer også tilbake. Han la til at noen av spillerne er slitne etter den siste tiden. Han nølte imidlertid akkurat lenge nok på et direkte spørsmål om Bastian Schweinsteiger til at det er grunn til å tro at tyskeren må ta til takke med en plass på benken lørdag.

Portugiseren la til at det akkurat nå så ut til å være null prosent sjanse for at Morgan Schneiderlin og Memphis Depay forlater United – fordi det er så stor avstand mellom Uniteds krav og budene på spillerne.

LIVE FRA MOURINHO FREDAG:

JM TIL MUTV: Sergio Romero og Wayne Rooney kommer til å starte mot Reading.

JM TIL MUTV: – Eric Bailly er den eneste som mangler siden han er i Afrika-mesterskapet. Ellers har vi ingen skader nå.

(Det betyr altså at Mourinho da vurderer at Rooney og Shaw er klare for spill igjen)

Hvordan vil du bruke troppen din før den kommende uka med mange kamper?

– Vi har null skader, og av 27 spillere har vi da 26 tilgjengelige. Bailly er den eneste som ikke er her, siden han er i Dubai på ferie nå med Elfenbenskysten før Afrika-mesterskapet. Så det er en utrolig situasjon for oss at alle er tilgjengelig. Noen er slitne, ja, to kamper på tre dager gjør det. Andre er ikke slitne. Så har vi andre som ikke har spilt mye, men som er sultne etter å vise seg frem, så ja, jeg kommer til å gjøre noen endringer. Jeg kommer til å gjøre det. Men alle spillerne er veldig gode. Jeg stoler på dem alle, men vi møter en veldig god motstander, jeg gjentar, veldig god. Jeg stoler likevel på spillerne, hvis vi går til kampen på rett vis, det blir vanskelig, men da tror jeg at vi kan vinne.

rea2

Hva kan du si om situasjonen med Morgan Schneiderlin og Memphis Depay?

(Se svaret i video her eller les svaret under)

– Situasjonen er den samme som før. Jeg tillater at de drar hvis det rette budet kommer, men det har ikke kommet. Dette er ikke en bra situasjon. Nå kan jeg ikke tenke på dem som alternativer. Normalt ville jo de vært vurdert til Reading-kampen, men nå venter vi på noe som for noen uker siden så ut som 100 prosent, men som nå ser ut som 0 prosent. Jeg sier det fordi vi ikke har noen bud som er nært ved å matche spillernes kvaliteter.

Kan Bastian Schweinsteiger faktisk starte lørdag?

– Schweinsteiger er med i troppen igjen til lørdagens kamp. Han kan starte, han kan være med fra benken, men han er en mulighet. I mange måneder var han ikke et alternativ. De første ukene etter at han returnerte til førstelaget var han heller ikke det, men nå er han det. Han har jobbet veldig bra og aldri vært skadet. Kroppen hans er bra, han trener også bra.

rea3

Betyr det at det ikke er helt sikkert at han kommer til å dra i januar?

– Igjen, min tilnærming til dette, som jeg mener er rett fra et menneskelig perspektiv, er at hvis en spiller ikke spiller så kan jeg egentlig ikke si nei til at han drar. Hvis tilbudet er rett. Bastian spilte bare noen minutter mot West Ham, men ikke mer. Men han vil bli her, han blir her og han er et alternativ. Han har også sittet på benken mot Crystal Palace, jeg husker ikke, men i tre-fire kamper. Han er et alternativ for meg. Nå venter han på sjansen til å spille. Januar kan være en bra måned for å få spilletid også, siden det er så mange kamper.

Hva betyr det at du møter Jaap Stam, med sin fortid fra United?

– Jeg har stor respekt for alle spillere som har betydd mye for historien til enhver klubb, og det er ingen forskjell på det med United. Alle vet Jaap Stam gjorde her, og han kommer garantert til å få en flott mottakelse av fansen. Det er jeg glad for. Jeg tror likevel at han nå foretrekker at jeg snakker om ham som manager, ikke spiller. Alle husker jo hvordan han var som spiller, men alle kjenner ham ikke som manager. Jeg må få si det jeg mener – at et lag som spiller som Reading, så har manageren gjort en bra jobb. Jeg har analysert tre-fire kamper med Reading. De er positive. Da må manageren være veldig god.

rea4

Dette kan bli den 8. strake seieren, for første gang på mange år. Nå har Chelsea også tapt poeng. Hvor god uke kan dette bli for dere?

(Se svaret i video her eller les svaret under)

– Uka er god hvis vi vinner. Vi er glad for at vi slipper å reise til Reading i denne kampen. Det ville ikke vært bra for oss. Men uka blir verre om vi taper mot Reading, så vi må vinne. Seks seirer i Premier League har vært viktig siden vi tapte så mange poeng. Nå fikk vi 18 poeng på kort tid, det var det viktiste, men nå handler det om Reading. Så Hull i ligacup-semifinalen, en viktig kamp for oss også. Det er en travel tid, men situasjonen er bra siden alle spillerne tilgjengelige nå. Så vi ser frem til disse to kampene hjemme i cupene, og så blir det Liverpool etterpå, men det er lenge til.

Er du glad for at David de Gea ikke stjeler like mange overskrifter som i de siste sesongene?

– Når en keeper blir årets spiller så må noe være galt. (humrer)

– Selvsagt ønsker jeg at keepere skal bli anerkjent, at de skal bli årets spiller, fordi det er en ensom rolle å være keeper. Man spiller i en annen trøye enn alle andre, og folk glemmer fort om man er fenomenal hvis det bare kommer en feil. Derfor ga jeg David en klem sist. Hadde han ikke reddet mot Antonio sist så tror jeg ikke vi hadde tatt tre poeng.

– Likevel, realiteten er at om keeperen sesong etter sesong blir årets spiller, så er noe galt. Forhåpentligvis blir han ikke årets spiller denne sesongen, men forhåpentligvis fortsetter han å levere viktige redninger for oss, som han gjorde i forrige kamp. Jeg gjentar. Hadde Antonio scoret med 25 minutter igjen å spille sist, og måten West Ham spilte på, så tror jeg det ville vært vanskelig å ta tre poeng sist.

Powered by Labrador CMS