Les ALT hva Mourinho sa

Shaw og Mkhitaryan er tilbake, men Mourinho ville ikke snakke særlig om Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

Endelig. Premier League er i gang igjen i helga, og United starter med bortekamp mot Liverpool mandag kveld.

Fredag møtte Jose Mourinho derfor pressen, men det ble en ganske så kort seanse. Det viktigste var egentlig at stallen, med unntak av Phil Jones, er skadefri, men ellers får du selv vurdere verdien av det manageren sa.

VIDEO: Se Neville og Carragher dele røverhistorier fra tidligere Liverpool-United-oppgjør

LIVE FRA MOURINHO FREDAG:

Hvor stor er denne kampen for deg?

– Jeg må føle og kjenne på denne kampen før jeg kan si hvor stor den er, men jeg har vært i England lenge. Jeg har aldri vært med på denne kampen, men jeg har spilt mange ganger mot Liverpool og United. Jeg forstår størrelsen på det som er to store og historiske rivaler. Men sesongen handler ikke om å spille mot Anfield eller Old Trafford mot Liverpool. Det handler om mange poeng som kan vinnes og tapes.

Hva synes du om Liverpool?

– Liverpool er et godt lag.

Hvor gode?

– De er et godt lag…

pk1

Sir Alex pleide å se frem til disse kampene. Gjør du også det?

– Jeg ser frem til kampen. Jeg liker å spille på Anfield. Jeg har vunnet mange ganger der, men også tapt. Jeg har vunnet og tapt store kamper der. Så jeg kan ikke si at jeg liker å reise dit fordi jeg alltid vinner. Men jeg liker atmosfæren og som oftest også kampene. Som United-manager betyr kampene selvsagt noe mer, siden man ikke kan sammenlikne rivaliseringen mellom Liverpool og Chelsea med United og Liverpool. Men det er en stor kamp. En stor kamp. Men sammenliknet med hva? Barcelona – Real? Inter – Milan? Porto – Benfica?

Klubbene sendte ut en felles pressemelding hvor de ba fansen om å oppføre seg. Stiller du deg bak den?

– Selvsagt. Man har fotballtragedier som man kan snakke om, hvis man kan kalle det det, nemlig å tape store kamper. Sånt kan man tøyse med. Men menneskelige tragedier er noe mye, mye mer alvorlig. Man må respektere hverandre. Jeg blir lei meg hvis fansen ikke oppfører seg i en så stor kamp som denne.

Hva betyr den gode atmosfæren for deg personlig?

Den gjør ingen forskjell. Jeg drar dit for å gjøre jobben min, som jeg normalt gjør. Det bør fansen også gjøre. De bør dra for å kose seg. De bør dra dit for å støtte laget sitt, innenfor de grensene og den respekten som motstanderen fortjener. Det tror jeg også skjer.

pk2

Hva synes du om jobben Jürgen Klopp har gjort på Anfield?

– Det er ikke mye å si.

Rooney satt på benken for England…

(avbryter) – England er ikke mitt problem.

Men hva betyr det at United-kapteinen ikke spilte?

– Rooney har det bra. Han trener hardt og er positiv.

JM TIL MUTV: – Jeg kan legge til at Henrikh Mkhitaryan og Luke Shaw er klare for spill igjen. Alle spillerne returnerte fra landslagsoppdrag uten skader.

pk3

 

Powered by Labrador CMS