Slik forklarer Mourinho klasseforskjellen

MANCHESTER: José Mourinho erkjenner at Manchester United fortsatt er et stykke unna Juventus og de andre tittelutfordrerne i Champions League.

Publisert Sist oppdatert

Portugiseren fikk en frustrerende start på kvelden da han gikk av lagbussen og valgte å gå det siste stykket til det som var det kanskje største Champions League-oppgjøret på Old Trafford siden Cristiano Ronaldo og Real Madrid var der for fem år siden.

Stort bedre ble det ikke av at Paulo Dybala scoret det niende målet Manchester United har sluppet inn i en førsteomgang denne sesongen – en scoring som også skulle vise seg å bli kveldens eneste.

Likevel var det ikke krisemodus da Mourinho stilte til pressekonferanse med united.no, italienske og engelske medier.

I stedet argumenterte portugiseren for hvorfor United fortsatt har et stykke opp til Juventus og de andre topplagene i Champions League.

– Vi spiller mot en av de største kandidatene til å vinne Champions League. Vi kunne fått et annet resultat, spesielt med tanke på hvordan vi spilte i andre omgang, men vi fikk det ikke til, sa Mourinho.

– Jeg er fornøyd med spillerne. Vi visste at det ville bli en kamp om andreplassen etter at vi spilte uavgjort mot Valencia.

SPILLERBØRSEN: (+) – Svensk opptur i sorgen

– Chris og Victor spilte godt

Før det glamorøse Champions League-oppgjøret snakket alle om Cristiano Ronaldo. I stedet var det Paulo Dybala som stjal overskriftene med sin matchvinnende scoring etter 17 minutter.

Argentineren var i storslag på Old Trafford og skapte store problemer for venstresiden til United sammen med Rodrigo Bentancur og Miralem Pjanic.

I første omgang hadde Juventus ballen 70 prosent av tiden og ledet 10-1 i avslutninger. Mourinho-mannskapet var rett og slett ikke til å kjenne igjen fra snuoperasjonene mot Newcastle og Chelsea.

– Hvor langt unna mener du at dere de andre topplagene i Champions League?

– Et stykke, svarte Mourinho, som ramset opp Barcelona, Real Madrid og Manchester City som andre lag som holder et annet nivå.

– Snakker vi flere sesonger?

– Juventus har vunnet ligaen sju år på rad, og de har vært i to Champions League-finaler. Likevel er de ikke fornøyd. De vil ha mer. De hadde Higuain, Mandzukic og Dybala, men de ville ha mer. De ville ha Ronaldo. De hadde Barzagli, Chiellini og Rugani, men de ville ha Bonucci. De går etter de beste spillerne i verden, og de gir alt for å vinne, ikke bare Champions League, men trippelen.

– Hvordan skal dere klare det? 

– Vi kan klare det, men det er ikke lett, for mange av de beste spillerne går til disse andre lagene. Vi jobber med det vi har. I dag var Bonucci og Chiellini store, men Chris (Smalling) og Victor (Lindelöf) spilte også en god kamp. Det er første gang Victor spiller en kamp av denne størrelsen.

– Rashford, Martial og Lukaku er bare inne i sin andre sesong med Champions League. Så vi jobber hardt for å gjøre spillerne våre bedre.

– Men kvalitet er kvalitet. Og når jeg sier kvalitet tenker jeg ikke bare på kreative spillere, men også på en spiller som Bonucci, som var enestående i dag. Hvordan vi skal nå nivået til Juventus, Barcelona, Real Madrid og Manchester City? Jo, da må klubben selvsagt investere. Selvsagt.

– Men jeg er veldig fornøyd med det guttene mine leverte.

LES OGSÅ: Her går Mourinho til kamp på Old Trafford

Kampen om andreplassen

Med 1-0-seieren på Old Trafford og full pott på de tre første kampene er «den gamle dame» så godt som sikret avansement med full pott.

Sannsynligvis står den andre plassen mellom United og Valencia.

Heldigvis for Mourinho klarte ikke Valencia det United klarte i Sveits – å slå Young Boys. Uavgjortresultatet i Bern betyr at det er to poeng ned til spanjolene. Det kan imidlertid endre seg dersom United ikke får med seg noe fra Torino i neste runde.

LES OGSÅ: United et nummer for små mot Juventus

Powered by Labrador CMS