– Veldig fornøyd med Martial

Og — United-manageren bekymrer seg ikke over at seks av de syv neste kampene skal spilles på bortebane.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke så ofte det skjer lenger, så derfor er det grunn til å sette et kryss i taket når Manchester United denne helgen skal i aksjon på det gode, gamle tidspunktet, lørdag ettermiddag klokken 16.00.

Da venter motstander, og i øyeblikket nummer 9 på Premier League-tabellen, Southampton på St. Mary’s Stadium. Der varter Jose Mourinhos utvalgte forhåpentligvis opp med en ny festforestilling, massevis av scoringer og tre nye poeng med på hjemveien.

Men her kommer manageren, klar til å svare på spørsmål fra pressen:

– Hvor viktig var forrige sesongs ligacuptriumf mot Southampton med tanke på å bygge opp troen på at du kan gjenskape suksess i denne klubben?
(Her er det grunn til å tro at Mourinho misforsto spørsmålet og trodde det dreide seg om onsdagens seier over Burton):

– Det var bare en seier. Med all respekt, vanligvis må vi vinne over Championship-lag på Old Trafford. For å gjøre det må vi være positive og profesjonelle. Vi må ha riktig innstilling, og ikke tenke på at seieren vil være viktig for vår neste kamp i Premier League. Seieren var viktig fordi vi gikk til neste trekning, neste runde i turneringen.

Om de neste ukene:

– Seks av de neste kampene skal spilles på bortebane. Hvor vanskelig blir det?

– Det blir jo vanskelig, men det betyr at det blir enklere senere. Hvis vi møter CSKA i Moskva og Benfica i Lisboa, så betyr det at vi skal møte dem på Old Trafford senere. Hvis vi skal spille mot Liverpool og – jeg tror Huddersfield, etter hverandre, så møter vi dem hjemme senere. Så det bekymrer meg ikke. Kampantallet blir uansett det samme, så sant vi ikke er uheldige i trekningen av de hjemlige cupene.

– Mot Everton og West Ham, for eksempel, tok vi to poeng på Old Trafford i fjor. Denne sesongen kan det bli seks poeng mot dem. La oss forsøke.

– Du har ofte pratet om fansens støtte. Nå har vi en sak (sang) om Romelu Lukaku….

– Ikke spør meg om dette, vær så snill. Jeg vil at supporterne skal støtte laget og spillerne. Det er det jeg vil.

– Fremgang over hele fjølen

– Det er spennende tider for United. Startet det med ligacuptriumfen på Wembley?

– Nei, det synes jeg ikke er fair å si. Noen måneder tidligere vant Mr. Van Gaal og spillerne hans FA-cupen. Jeg tror ikke det har noe å gjøre med en spesifikk triumf, men noe mer globalt.

– Finansielt er klubben sterk – sterkere enn noensinne, ifølge tallene; fotballaget er i fremgang, ikke bare resultatmessig, men også i måten å spille på; forholdet mellom spillerne, laget og fansen synes sterkere og sterkere, og United-supportere rundt omkring i verden har fått mer og mer å glede seg over. Så jeg tror årsaken er mer global.

Om Southampton:

– Siden ligacupfinalen har Southampton byttet manager til Mauricio Pellegrino, en mann du har jobbet sammen med i Barcelona. Så du for deg ham som manager den gang, og har du latt deg imponere over jobben han har gjort?

– Jeg det er helt klart, og det er derfor han er der. Han har erfaring som spiller og erfaring som assistent for en manager som Rafael Benitez, en mann med masser av erfaring og kunnskap. Så har vi hans egne erfaringer fra Argentina og Spania, og nå i England. Så helt klart, han har forberedt seg godt foran denne utfordringen.

– Når det gjelder Southampton, så har jeg møtt dem når de har hatt Koeman og Puel, og nå Mauricio. Jeg ser ikke de store forandringene. Det er en veldig stabil klubb, både i måten de tenker og spiller fotball på. Det er nok en veldig fin klubb å være manager i. Så jeg anser morgendagens kamp som veldig vanskelig for oss.

Om Pogba og Martial:

– Har du noen anelse om når Paul Pogba vil være tilbake?

– Nei, jeg har ingen anelse, men det betyr muligheter for andre spillere, og jeg stoler på dem alle sammen. Jeg kommer ikke til å sette meg ned for å gråte eller telle dager til Paul er tilbake. Men når han er tilbake, vil han bli ønsket velkommen.

– Hva synes du om Anthony Martials opptreden på onsdag. Har du sett forbedring fra spilleren slik han var i fjor?

– Jeg har sett stor fremgang i humøret hans, både i ansiktet og i kroppspråket. Han er en humørfylt fyr, og lykkelig. Han jobber ekstremt godt; han starter kamper og forsøker å gjøre det bra; han starter på benken og kommer inn, om så bare for å spille i ti minutter, som i forrige hjemmekamp. Jeg er veldig fornøyd med innstillingen hans.

Og det var det fra første del av pressekonferansen. Andre del blir som vanlig først tilgjengelig fra klokken 23.30 fredag kveld.

Powered by Labrador CMS