– Mourinho har gjort det gøy igjen

Scholes har kjedet seg i to år, men nå har portugiseren gitt ham noe å kose seg med i helgene.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har allerede sikret seg ett trofé og jakter på sitt andre i Europa League.

En fjerdeplass i Premier League er også innen rekkevidde.

Resultatmessig er dette i utgangspunktet ikke noen voldsom forbedring fra det Louis van Gaal utrettet – også han sikret fjerdeplass og trofé til de røde djevlene.

Den kanskje aller viktigste årsaken til at de to likevel oppfattes svært ulikt, er måten de spiller fotball på.

– De siste par årene har det vært ganske seigt å se på, men Mourinho har fått skuta på rett kjøl nå. Det er et lag som er spennende å se på igjen, sier Paul Scholes til klubbens hjemmeside.

Pose og sekk?

Rødtoppen serverte flere tirader mot van Gaal-fotballen i løpet av nederlenderens regjeringstid, blant annet denne salven i Daily Mail.

Nå ser han et lag man forventer og tror på at skal vinne kampene, selv om resultatene ofte såvidt har vippet i Uniteds disfavør.

– Ligaplasseringen burde nok vært litt bedre enn den er, hvis vi skal være ærlige; De har hatt noen ordentlig tullete poengtap, spesielt hjemme, men de skaper sjanser og ser ut som et United-mannskap alle har forventet og ønsker å se på igjen, sier han.

Femteplass, fire poeng bak Liverpool med to hengkamper, er fasit så langt. Anderlecht er motstanderen i Europa League. Mourinho sier at han foretrekker å vinne Europa League dersom han skulle valgt mellom det og fjerdeplass, i likhet med United.no-redaksjonen.

KARRET SEG VIDERE: United greide å slå Rostov tross vanskelige forhold i Russland, og har betydelig hyggeligere borteturer foran seg mot lagene som er igjen i Europa League.

Scholes ser imidlertid ingen grunn til at United ikke kan greie begge deler.

 

– De må jo greie CL på en av de to måtene, men jeg tenker de greier begge. Ligaen blir tøff og de har tre vanskelige bortekamper på Emirates, White Hart Lane og Etihad, men stikker de derfra med fem, kanskje seks poeng, er fjerdeplassen definitivt innen rekkevidde, sier rødtoppen.

Lyon blir tøffe

I Europa League er de fleste storkanonene ute, eller har eventuelt vært i de avsluttende rundene av Champions League.

Det gjør at United er favoritter til å vinne turneringen, men det gjenstår stadig noen gode lag.

– United er rettmessige favoritter til å vinne den turneringen. De er den desidert største klubben som er igjen, og har nok den beste stallen. Lyon blir nok laget de må bekymre seg for, og det blir ikke lett, men de har en solid mulighet til å vinne i år, sier han

Intervjuet er en smakebit på et program som er planlagt å vises på klubbens TV-kanal, MUTV, torsdag klokken 19.30 norsk tid. MUTV er tilgjengelig for de som abonnerer på TV 2 sumo.

Powered by Labrador CMS