Mourinhos 2-4-4-formasjon

Ja, for det var faktisk slik United så ut mot Watford.

Publisert Sist oppdatert

11 gode scoringssjanser før pause og 5-6 gode sjanser i 2. omgang.

Til slutt ga det en fortjent 2-0-seier mot Watford lørdag ettermiddag.

United sendte av gård 22 avslutninger i kampen, og traff mål med 11 av dem. Kun i én kamp tidligere i sesongen, hjemmekampen mot Middlesbrough, har United truffet mål oftere enn mot Watford.

I store deler av kampen var vi endelig vitne til et United som angrep nådeløst fra alle kanter.

Det viser også spillernes snittposisjon.

På papiret stilte Mourinho sine menn opp i en 4-2-3-1-formasjon, men slik så det ikke ut i praksis. Da så det mye mer ut som 2-4-4 eller 2-5-3.

Spillernes snittposisjon mot Watford:

Som Optas grafikk viser så var Henrikh Mkhitaryan mer som en spiss nummer to enn en mellomromsspiller. Armenerens snittposisjon var faktisk nest lengst frem av samtlige.

Juan Mata gjorde en viktig jobb som løper på Uniteds lag lørdag, men størrelsen på 8-tallet over viser at det var andre som var mye mer involvert med ball.

Ander Herrera og Paul Pogba gjorde nok en gang en svært viktig jobb som ballfordelere, mens Antonio Valencias kantspill også var avgjørende.

Grafikken viser også at innbytter Marcus Rashford la seg høyere i banen enn det Martial hadde gjort i de ti minuttene han fikk, mens Marouane Fellainis posisjon er en firkant gjemt bak 21-tallet (til Herrera) på grafikken. Det betyr at med Fellaini på banen så ofret United altså bevisst noe av det offensive for å flere folk sentralt i banen.

Powered by Labrador CMS