Nå snakker Mourinho ut

MANCHESTER: José Mourinho ser allerede på Manchester United som et avsluttet kapittel, men sier han er utrolig stolt over å ha ledet United.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag formiddag kom nyheten som tok alle, både journalister og fans, på senga.

1-3 mot Liverpool på Anfield ble det siste vi så til José Mourinho i managerstolen som United-sjef.

Uniteds administrative sjef, Ed Woodward, leverte selv det nådeløse budskapet til Mourinho og siden har det vært stille fra portugiseren selv.

Helt frem til i onsdag ettermiddag.

– Jeg er umåtelig stolt

Da slapp Mourinho en pressemelding der han sier han er utrolig stolt over å ha vært United-manager.

MÅTTE GÅ: Etter 1-3-tapet mot Liverpool var United-eventyret over for José Mourinho.

– Jeg er umåtelig stolt over å ha båret Manchester Uniteds logo siden den første dagen jeg ankom klubben og jeg tror alle United-fans innser det. Akkurat som jeg har gjort i mine foregående klubber, jobbet jeg sammen med fantastiske menesker og noen av dem vil bli mine venner for livet, sier Mourinho.

Tidlig i ettermiddag møtte Mourinho på flere fotografer og Sky Sports da han tok en spasertur i nabolaget sitt i London.

DET STØRSTE ØYEBLIKKET: José Mourinho vant Europa League som United-manager våren 2017. Det ble høydepunktet i United-karrieren.

– Dere kjenner meg og det jeg gjorde da jeg forlot Chelsea er det jeg kommer til å gjøre nå. Jeg tar vare på de gode minnene, mens jeg ikke snakker om det som skjedde i klubben. Jeg kunne snakket om så mange gode ting, og om ting som ikke var så bra, men det er ikke meg, sier Mourinho til Sky Sports.

Portugiseren fikk en solid start som United-manager og vant både Community Shield, ligacupen og Europa League i sin første sesong.

Den andre sesongen endte med 2. plass i Premier League og tap i FA Cup-finalen mot Chelsea på Wembley, en prestasjon Mourinho selv betrakter som en av sine beste som manager.

– Vil ikke si noe negativt

Denne sesongen har det meste derimot gått på tverke for Mourinho.

Og etter tapet mot Liverpool, som gjør at United er hele 19 poeng bak ligalederen fra Beatles-byen, gjorde United-ledelsen grep.

– Det er over og Manchester United har en fremtid uten meg og jeg har en fremtid uten Manchester United. Hvorfor skulle jeg nå dele følelsene mine med media eller fansen? Det er slik jeg alltid har vært. Jeg har altid vært kritisk til managere som forlater klubber og snakker ut om hvem som skal ha skylden. Nå er det Game Over for meg i United og jeg håper dere respekterer min måte å reagere på, sier Mourinho til Sky Sports.

Skal tilbake til fotballen

Mourinho understreker både i pressemeldingen og overfor Sky Sports at han ikke vil snakke negativt om noen i United.

DEN FØRSTE DAGEN: Smilene satt løst da José Mourinho og Ed Woodward møttes på portugiserens første arbeidsdag i 2016. Siden ble forholdet mellom de to anstrengt.

– Jeg håper media vil respektere min avgjørelse og lar meg ha et vanlig liv frem til jeg bestemmer meg for å returnere til fotballen. Nå skal jeg gå på butikken og ta spaserturer i nabolaget mitt, forklarer Mourinho før han avsluttet med å ønske alle god jul.

Powered by Labrador CMS