– Vi mister en stor spiller, men en stor mann blir værende

– En stor spiller forlater oss, men en stor mann blir værende.

Publisert Sist oppdatert

Da alle de vanlige prisene på Uniteds prisgalla var delt ut, så var det tid for en ekstra hyllest.

José Mourinho kom på scenen fordi han ville hylle Michael Carrick – som legger opp etter sesongen, og går inn i Mourinhos trenerapparat.

– Jeg må innrømme at en av de vanskeligste tingene i mine 18 år som manager, er at det alltid er veldig trist når en stor spiller reiser. Så denne gangen prøver vi å gjøre det på en måte som jeg ikke blir trist av. En stor spiller forlater oss, men en stor mann blir værende, sa Mourinho.

– Det er rom for ham, og vi vil ønske ham velkommen med åpne armer [i støtteapparatet]. Men før det, så ønsker vi fortsatt at Michael skal spille, og så neste dagen gi fotballskoene sine til ungene sine.

Mourinho hadde videre tre gaver han ville gi til Carrick: En trenergenser, en fløyte [som han kan bruke på treningsfeltet] og hodepinetabletter! Carrick fikk også en hederspris.

SAMMEN MED DEN BESTE: Michael Carrick var med på å dele ut årets spiller-prisen (kåret av medspillerne) til David de Gea.

Hjemmekampen mot Watford i siste serierunde fremstår som en sannsynlig avskjedskamp for Carrick, som ble rørt av hyllesten.

Tidligere på kvelden ble han spurt om det var en emosjonell kveld for ham, og fikk salen til å le ved å svare «nei», men etter en fantastisk hyllestvideo fra gamle lagkamerater, managere, ex-reds, idrettsprofiler fra andre idretter og hans egne barn, så måtte han innrømme at han var litt rørt – og at han var fornøyd med måten han avslutter karrieren på – fordi han ønsker det, og også fordi han går rett inn i ny jobb.

– Forhåpentligvis har jeg én mer kamp å spille, men jeg er takknemlig for alt.

– Til fansen: Jeg har blitt en av dere nå. Jeg støtter denne klubben både hjemme og borte nå. Vi har en fantastisk spirit, og vi må holde på den og holde sammen.

LEGENDE: Michael Carrick har opplevd litt av hvert i United. Her fra hans viktigste spark på ballen i sin tid i klubben.

 

Powered by Labrador CMS