– Min venn «Mou» er en inspirasjon

Tottenham-manager Mauricio Pochettino fremhever José Mourinho som en inspirasjon for alle unge managere.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinho har befunnet seg under hardt press i den senere tid, og ikke minst etter forrige helgs blodfattige forestilling mot Brighton.

3-2-nederlag og null poeng med hjem, og det mot en motstander «alle» forventet ville bli slaktoffer, ble forutsigbart nok ikke tatt godt imot verken i media eller blant klubbens fans, noe som har ført til mange spørsmål rundt Mourinhos posisjon på Old Trafford.

LES OGSÅ: Preview: 1-0 nok en gang? | Fantastiske supportere

Tottenhams 46 år gamle sjef, Mauricio Pochettino, er en mann som derimot føler sterk sympati med sin ni år eldre managerkollega. Ja, han omtaler ham til og med som en inspirasjon, både for seg selv og alle andre, yngre managere.

– Han er selvsagt en fantastisk manager, men alt han sier og gjør blir daglig gjenstand for inngående granskning. Det gjelder ikke minst blant klubbens fans, sa  Pochettino på fredagens pressekonferanse forut for mandagens møte med nettopp Mourinho og Manchester United på Old Trafford.

Der kom han også med følgende innrømmelse:

– Mourinho er en inspirasjon for alle yngre managere, for absolutt alle, sa Pochettino, og røpet at han har plukket opp massevis fra ham.

– Massevis, gjentok han, og fremhevet et svært godt forhold til portugiseren.

– Det har jeg hatt helt siden jeg var manager for Espanyol, fortsatte han, og la til at han har stor respekt både for United-manageren selv og hans klubb.

Som vi ser starter de på null, men hvem av dem gliser bredest etter kveldens oppgjør?

Tre forsøk, tre nederlag

Spurs’ argentinske sjef går til kveldens møte med Mourinho og United vel vitende at han, til tross for å ha forsøkt tre ganger, aldri har opplevd å forlate Old Trafford med seier. Hver gang han har prøvd seg til nå har det endt med 1-0-seier til hjemmelaget. Det er en statistikk han naturligvis håper å endre allerede i kveld.

LES OGSÅ: (+) Mourinho mot Pochettino

– Man føler seg jo ansvarlig etter et nederlag, og som manager sier jeg alltid til meg selv at jeg kan gjøre det bedre. Det er nemlig aldri godt nok. Ja, selv når du vinner kunne du ha gjort det bedre. Slik er mentaliteten. Det gjelder hver eneste dag, enten det er på treningsbanen eller i en hvilken som helst situasjon, sa Pochettino, som nå setter alt inn på endelig å overliste sin gamle inspirator.

Powered by Labrador CMS