– Håper å spille like godt som mot Tottenham

José Mourinho håper på lignende spill som mot Tottenham, men med et annet utfall.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinho har også denne uka gitt et intervju med MUTV i tillegg til pressekonferansen han holdt.

Her kan dere lese hva United-manageren hadde å si til Stewart Gardner.

Først av alt, hva er din reaksjon til å ha blitt trukket mot Juventus, Valencia og Young Boys i Champions League-gruppespillet?
– Vanskelig for oss, vanskelig for dem. En veldig vanskelig gruppe med en av de største kandidatene til å nå finalen [Juventus], en klubb som har gjort utrolige investeringer i tillegg til det fantastiske laget de hadde, så en stor, stor kandidat. Valencia er også et av topp fire-lagene i Spania, og det sier alt. Young Boys er selvsagt et lag fra pot 4, og verden vil si at det er laget som ikke har en sjanse til å avansere, men det er en grunn til at de kvalifiserte seg – de reiste til Kroatia og vant i play-offen [mot Dinamo Zagreb] – og de slo Basel og vant den sveitsiske tittelen. I tillegg til det spiller de på kunstgress, noe som er en stor fordel for dem, og en stor ulempe for de andre lagene.

All oppmerksomheten vil utvilsomt vies at Cristiano Ronaldo kommer tilbake til Old Trafford, slik det var for fem år siden da han returnerte med ditt Real Madrid-lag. Vil du forvente en lignende reaksjon fra Old Trafford denne gangen?
– Jeg tror han liker å komme hit. Min følelse da vi spilte her med Real Madrid var at han var glad for å komme tilbake, og glad for å spille på Old Trafford, men han var også glad for å score og vinne. Han kommer med en Juventus-drakt, og han reiste til Juventus for å vinne Champions League, og han kommer til Old Trafford for å score mål og vinne kampen. Men Old Trafford liker ham, og Old Trafford vil alltid reagere på en positiv måte til ham, noe som er en fin ting.

Vi ble også trukket mot Derby County i ligacupens tredje runde. Vil det bli rart å møte en av dine tidligere Chelsea-spillere i Frank Lampard?
– Jeg synes ikke det er rart, det er fint. Min første generasjon av spillere i Porto og Chelsea har avsluttet karrierene sine, og mange av dem har blitt managere. Frank er den første jeg kommer til å spille mot, og det er ikke rart i det hele tatt, han ønsket alltid å bli en manager. Jeg tror hans mål er å klare en topp to-plassering i Championship for å rykke opp. Vi hadde selvsagt Derby County sist sesong i FA-cupen på Old Trafford, og for ethvert Championship-lag som besøker et Premier League-lag er det alltid en spesiell motivasjon.

Vi har også sett Luke Shaw bli tatt ut i England-troppen denne uka. Er det en belønning for en positiv start på sesongen?
– Tre veldig gode kamper. Du kan si «bare tre», men du kan også si at det var tre veldig komplette kamper, så jeg er naturligvis glad på hans vegne. Jeg tror også det vil være en fin opplevelse for ham å dra for å spille. Det er gode kamper for ham å spille mot Spania og Sveits, så forhåpentligvis får han litt spilletid.

Er det noe lagnytt foran kampen mot Burnley på Turf Moor?
– Jones er skadet, som du kan tenke deg. Dalot og Romero kommer til å spille i kveld i en U23-kamp [intervjuet ble gjort fredag, og dere kan lese om U23-kampen her, journ.anm.], noe som er den første kampen for dem etter kneoperasjoner, og de trenger det. Det er gode nyheter for dem siden det etter det er landslagspausen, og etter det vil de være klare til å spille.

– Marcos Rojo begynte å trene med laget for noen dager siden. Han er ikke klar for denne U23-kampen, men trener med laget.

UTE: Rojo nærmer seg en retur, og Mourinho bekreftet også at Jones er ute mot Burnley.
UTE: Rojo nærmer seg en retur, og Mourinho bekreftet også at Jones er ute mot Burnley.

Får du alt i alt følelsen av at spillerne ikke kan vente med å spille mot Burnley?
– Jeg gjør det. Det er tap, og det er tap [som i: det finnes flere typer tap, journ.anm.]. Et tap betyr alltid null poeng, men det er tap, og det er tap. Jeg tror følelsen [etter Spurs] var stor frustrasjon, og en stor følelse av at det ikke var rettferdig, langt derifra, men i løpet av uka har folk transformert den følelsen til motivasjon til å jobbe, og enda en gang har uka vært veldig, veldig god, og vi håper bare å spille like godt som mot Tottenham, men med annet hell og et annet resultat.

Du så Burnley torsdag kveld i deres Europa League-playoff-kamp mot Olympiakos, gjorde du ikke?
– Ja, jeg visste at de ville skifte ut majoriteten av spillerne sine, og majoriteten av spillerne som spilte vil sannsynligvis være på benken på søndag. Det er alltid en god måte å ta en titt på retningen de ønsker å gå i, og å sammenligne med de tingene vi ser på i videoanalysen, og det er en god erfaring.

Vi har vunnet på Turf Moor de siste to sesongene. Er det en fysisk utfordring når dere reiser til Burnley?
– Vi vant der, men vi vant ikke hjemme. Jeg tror vi har spilt uavgjort to ganger mot Burnley hjemme – 0-0 og 2-2. Kamper mot dem er alltid vanskelige. De er konkurransedyktige, aggressive og kjemper for enhver ball. Om du ikke er klar for det, så blir det enda vanskeligere.

 

Powered by Labrador CMS