– Håper jeg kan spille for ham igjen

Luke Shaw med uttalelser om Spurs-manager Mauricio Pochettino som José Mourinho neppe setter særlig stor pris på.

Publisert Sist oppdatert

Den 22 år gamle United-backen har slitt både hardt og lenge for å komme tilbake som den spilleren han var før det grusomme og mye omtalte, doble beinbruddet på Philips Stadion i nederlandske Eindhoven for vel to år siden.

Da hjalp det ikke med ankelskaden som han ble påført i vårens hjemmemøte mot Swansea, spesielt ikke siden han etter et påfølgende inngrep ble tvunget til å humpe rundt på krykker til langt ut i oppkjøringen til inneværende sesong.

Men, som om ikke skadeproblemene skulle være nok, har José Mourinho ved flere anledninger hintet frempå om at han ikke er spesielt imponert over spillerens holdninger og fysiske form.

Manageren har også antydet at Shaw av samme grunn beveger seg på tynn is, og at denne sesongen er hans siste sjanse til å overbevise om at han fortjener en fremtid på Old Tafford.

Jeg har vært gjennom mange opp- og nedturer, men med Pochettino gikk det bare opp, opp, opp.

På en slik bakgrunn er det vanskelig å skjønne hvorfor Shaw, som ble bedt om å bidra i den spanske journalisten Guillem Balagues nye bok, Brave New World: Inside Pochettino’s Spurs, skriver på en måte som ganske sikkert vil tirre José Mourinho i langt større grad enn det eventuelt vil pirre ham.

Mai 2014: Shaw og Pochettino i kamp mot Man. United på St. Mary’s. Få uker senere forlot de begge Southampton, til fordel for h.h.v. United og Tottenham.

– Han kalte meg sin sønn

Shaw, som har blitt linket til en Tottenham-overgang, forteller for eksempel at han svært gjerne har lyst til å spille for Mauricio Pochettino igjen, slik han gjorde det da Spurs’ argentinske manager for noen år siden ledet Southampton.

– Han pleide å omtale meg som sin sønn, så bra var forholdet mellom oss, skriver Shaw i boken, og følger opp på denne måten:

– Jeg har hatt mange opp- og nedturer, men med Pochettino gikk det bare opp, opp, opp.

– Han fikk meg til å føle at jeg var den beste.

– Jeg mener at han oppnådde det umulige med Southampton. Vi var et av ligaens mest ballspillende lag, og jeg håper å få spille for ham igjen en dag. Jeg tror også at han ønsker at jeg skal spille under ham igjen, skriver Shaw i boken.

Powered by Labrador CMS