– Sesongens vanskeligste kamp

José Mourinho gratulerer Brighton etter lørdagens oppgjør.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke årets forestilling på Old Trafford, men poengene er kanskje desto deiligere å innkassere.

Ashley Youngs noe heldige langskudd etter 65 minutter ble forskjellen mellom de to lagene denne lørdagen – og det er all grunn til å tro at Mourinho ønsket seg mer av angrepssrekka mot Brighton.

– Ja, veldig vanskelig kamp. God motstander, som forsvarte seg riktig – og var farlige på kontringer. Vi spesielte ikke spesielt bra, til tross for alle de offensive spillerne, sa Mourinho i pressesonen etter kampslutt.

Spilte ikke bra, men med hjertet

José Mourinho stilte et uendret lag fra Newcastle-oppgjøret forrige helg, og med en angrepsrekke det luktet svidd av var det forventet mer «action» enn det vi fikk servert lørdag.

– Det var en vanskelig kamp for Pogba og Matic som måtte demme opp for mye, og angrepsrekka vår bidro ikke nok der vi ønsker – mellom midtbanen og forsvaret til motstanderen.

Mourinho brukte mye av tiden til å gratulere gjestene, som virkelig satte United-laget på prøve. Sjefen er også klar på hva han synes om spillernes innsats.

– Vi spilte ikke bra, men vi spilte med hjertet. Jeg hadde fortsatt offensive spillere på banen og på benken, så jeg var ikke tvil om målet. Jeg så at Rashford ikke var i spesielt godt humør der ute på banen, og derfor tok jeg ikke ut Pogba til fordel for Fellaini. Det var viktig med store spillere på banen.

José Mourinho har for alvor gjenreist fortet på Old Trafford, og United har ved flere anledninger bydd til målfest denne sesongen. Brighton-kampen ble mer en sliteseier, noe Mourinho selv anerkjenner.

– Masse gratulasjoner til Brighton, for de ga oss sesongens største utfordring i dag. En fantastisk opptreden av gjestene. Vi har spilt mange fantastiske kamper her denne sesongen, mange mål, men disse kampene må vi også være klare for. Vi klarte å score et mål, og vi slapp ikke inn. Spillerne mine spilte ikke bra, men vi vant.

Ansvarlig redaktør Dag Langerød

 

– Mistet kontroll

De store mulighetene uteble lørdag ettermiddag, men det var ikke fordi United stilte defensivt. Med spillere som Pogba, Mata, Martial, Rashford og Lukaku på banen forventer man fyrverkeri, men det ble aldri stort mer enn stjerneskudd.

– Jeg blir ikke overrasket hvis dere (pressen) skriver at vi stilte med for mange angrepsspillere etter denne kampen, sa Mourinho til MUTV etter kampslutt – før han følger opp med en aldri så liten overraskelse:

– Hvis de skriver det, så har de rett. Noen ganger spiller man med for mange offensive spillere og mister kontrollen i kampen. Det ble tøft for midtbanen vår, men det går som regel greit hvis man kompenserer med godt angrepsspill. I dag skjedde ikke det, sa Mourinho.

Vi takker TV2 for bildene.

Powered by Labrador CMS