– Vi skal kjempe til siste runde

Reaksjoner: Mourinho forklarer hva som skjedde med Antonio Valencia.

Publisert Sist oppdatert

Tre livsviktige poeng i jakten på Manchester City, men det kunne fort endt helt annerledes.

Gareth Barrys redusering ti minutter før slutt forandret kampbildet totalt, og plutselig måtte alle mann til pumpene i den defensive organiseringen.

Antonio Valencia måtte også ut med skade i den andre omgangen, og det blir interessant å se om Mourinho har noe informasjon om dette. Er det hamstringen, ser vi neppe Valencia i juleprogrammet. Det er det siste vi trenger nå.

Det er ingen grunn til å tro at Mourinho synes noe særlig om kamputviklingen, og her finner dere alt sjefen sa etter kampslutt på The Hawthorns.

– Jeg synes vi fortjente poengene. Vi var det beste laget. Spillerne mine visste at West Brom ville være farlige på dødballer. Vi kontrollerte kampen lenge, men så reagerte Alan (Pardew). Vi hadde mange muligheter til å drepe kampen, men jeg visste at West Brom ville reagere mot slutten, sa Mourinho til Sky Sports like etter kampslutt.

Her ble det vanskelig: Gareth Barry pirket inn reduseringen i andre omgang.

Forklarer Lukaku-feiringen

Mourinho måtte (selvfølgelig) også uttale seg om Lukakus manglende vilje til å feire. Dette ble fort et tema i sosiale medier, og de færreste så ut til å bry seg om at Romelu Lukaku tidligere har spilt for West Brom.

Tok United foten av gasspedalen i andre omgang?

– Vi var kanskje mindre ambisiøse, vi mistet litt av intensiteten vi hadde i første. Etter West Brom-målet tok vi tilbake kontrollen, og førte ballen tilbake på deres halvdel.

Romelu Lukaku kom igjen på scoringslisten, men fokuset hos mange var mangel på feiring.

Dette fikk også Mourinho spørsmål om etter kampslutt.

– Jeg feiret heller ikke – og ingen var mer lykkelig enn meg. Jeg ser tilbake på hvordan jeg feiret mål for 15 år siden, men man modnes med tiden. Lukaku var «en lykkelig ungdom» i West Brom i 2012/13-sesongen, kanskje det var derfor han ikke feiret, sa sjefen.

– Igjen så var han veldig god. Han spiller vanvittig mye for oss, og vi trenger han.

I videoklippet nedenfor utdyper Mourinho hvorfor han ikke feiret selv og sier at han garantert vil juble som en gal mann når United avgjør i sluttminuttene:

Stopperne våre leverte varene igjen?

– Smalling og Jones var utrolig gode, men hele laget var gode til å holde på ballen – kontrollere tempoet.

Antonio Valencia måtte ut, hva skjedde?

– Jeg kaller det desember-skader. Alle i dette landet har en risiko for å pådra seg disse skadene, det er bare sånn det er med kampprogrammet som er satt opp.

Ander Herrera maner til feiring, Lukaku forholder seg behersket til det hele.

Ingenting avgjøres i desember

Slik det vil være frem til det er teoretisk umulig for United å ta igjen City, må Mourinho svare på om han har gitt opp tittelkampen.

Det har han absolutt ikke.

– Vi har ingen planer om å ta oss ferie nå. Helt frem til den siste kampen, Watford på Old Trafford, så kommer vi til å kjempe. Vi fokuserer bare på å vinne kampene våre, sa Mourinho til ESPN.

Mourinho fikk også spørsmål om City-syngingen i garderoben etter kampen mot Tottenham, men dette ønsket han (av naturlige årsaker) ikke å kommentere.

Her kan du se United-fansens tilsvar under søndagens oppgjør på The Hawthorns.

Ansvarlig redakør, Dag Langerød:

– Vi lærte noen viktige ting i dag

West Brom har til gode å vinne under sin nye sjef, men til gjengjeld fikk de sitt første mål under ringreven.

– Jeg fikk noen lærepenger i dag, og det samme tror jeg gjelder laget mitt. Det eneste vi kan lene oss på nå, er det faktum at det er 18 kamper igjen – og vi må jobbe beinhardt hver dag, sa Pardew til klubbens hjemmeside.

Ingen seier i dag, men 18 forsøk igjen for Alan Pardew og West Brom.
Powered by Labrador CMS