– Fans leser ikke aviser. De er mer intelligente enn som så

Etter sitt største nederlag på Old Trafford, stoppet José Mourinho foran Stretford End og applauderte United-fansen. – Laget står sammen, konstaterte portugiseren foran kamera noen minutter senere.

Publisert Sist oppdatert

Episoden ble av mange umiddelbart tolket som Mourinhos farvel med Old Trafford, men i TV-intervjuene var det ingenting som tydet på at portugiseren har planer om å kaste inn håndklet.

– Om noen ser denne kampen, ser de at lager er «united». Et lag kjemper ikke som dette dersom det ikke står sammen, sa Mourinho til Sky Sports.

– Står laget med Mourinho?

– Laget er ikke forent uten manageren, avsluttet den pressede United-manageren.

På pressekonferansen kom spørsmålet om hva som lå bak applausen.

– Budskapet mitt var det samme budskapet som supporterne ga til spillerne, forklarte Mourinho.

– Jeg er glad og ydmyk over måten supporterne reagerte overfor guttene. Noen ganger får ikke spillerne det de fortjener, så vi må sette pris på supporternes reaksjon.

– Fansen var fantastisk

Uansett er tapet bensin på bålet i Manchester, og i dagene fremover vil trolig spekulasjonene rundt situasjonen i Manchester United florere i britiske medier.

Selv mener Mourinho at han fortsatt har støtten fra fansen.

– Ikke alle fans leser aviser og ser tv. De er mer intelligente enn som så. De var helt fantastiske i dag. Det er ikke vanlig at et lag taper 0-3 hjemme, men reagerer på denne måten.

– Vi var veldig lenge inne i kampen, og det er bare 0-3-målet som ødelegger lagets mentalitet. Men selv etter det viste Luke Shaw utholdenhet og vilje. Det fortjener applaus.

– Alt i alt var dette en bra reaksjon [etter kampen mot Brighton, journ. anm.].

REDAKTØR DAG LANGERØD PÅ OLD TRAFFORD:

– Strålende holdning

For andre kamp på rad slapp rødtrøyene inn tre mål foran Ed Woodward.

United står nå med to tap på de første tre kampene denne sesongen og ligger allerede seks poeng bak Liverpool og Tottenham.

Lucas Moura (2) og Harry Kane ble kampens målscorere mot et United-lag som virkelig ikke fikk det til å stemme i forsvar.

– Du vet det vel, gjør du ikke? svarte en tydelig frustrert Mourinho på Sky Sports-journalistens spørsmål om hva som gikk galt.

– Vi har jobbet veldig hardt denne uken. Vi forberedte oss godt, og vi spilte veldig bra. Spillerne hadde en strålende holdning. Det burde vært minst 2-0 eller 3-1 til oss til pause.

– Etter pause endrer kampen seg. De får 2-0, men laget er fremdeles med i kampen. Alle følte nok at ett mål kunne endret kampen. Så får de 3-0, og kampen drepes.

BJARTE VALEN OG EIVIND B. HOLTH DISKUTERER MOURINHO:

Powered by Labrador CMS