– Vi dominerte oppgjøret i andre omgang

Hva nå, José Mourinho?

Publisert Sist oppdatert

Det ble et comeback, men ikke det comebacket vi trengte.

United slo tilbake to ganger før hvilen, og alt lå til rette for en god andreomgang.

Det fikk vi dessverre ikke, og det endte med poengdeling på St. Marys.

– Vi mistet ballen for mye på midten. Noen ganger glemmer spillerne at det enkle oftest er det beste, sa Mourinho like etter kampslutt.

– Vi hadde kontroll

Det så tydelig ut som at United-spillerne ikke var helt komfortable i 3-5-2-formasjonen Mourinho stilte mot Southampton. Til tross for dette, mener Mourinho at det hele fungerte så bra som det kunne.

– Det var et rettferdig resultat. Vi hadde total kontroll etter hvilen, men Soton var best før det igjen. Vi slet med å holde fasongen i forsvarstreeren, men jeg synes det fungerte bra. Vi slapp tross alt bare inn ett mål fra åpent spill.

– Det blir vanskelig for angrepsspillerne våre når vi (enkelt) mister ballen så mye.

– I dag var vi usikre fra start, og det er ikke så rart når spillere må spille i posisjoner de ikke er kjent med. Jones gjorde en veldig god kamp bak der. Vi responderte bra på ledelsen deres, men hvis vi skal få en kontinuitet i angrepsspillet vårt kan vi ikke skusle bort ballen så mye.

Massiv skryt til Rashford

– Det vi gjorde så bra på tampen av kampens første omgang, var at angrepsspillerne våre gjorde det enkelt seg i mellom, noe som igjen gir en hurtighet i spillet. Når spillerne ikke forstår at det enkle ofte er det beste, så blir det vanskelig.

Marcus Rashford og José Mourinho har vært i søkelyset den siste tiden, etter United-trenerens umiddelbare reaksjon da Rashford misbrukte en massiv mulighet mot Young Boys i midtuka.

I dag var tonen en helt annen.

– Jeg er veldig fornøyd med Rashford i dag, og det ville jeg også vært hvis han ikke hadde levert de to målgivende. Han steppet inn i andre posisjoner når det var behov for det, og han la inn en kjempeinnsats.

– Jeg vet ikke hvem jeg har tilgjengelig mot Arsenal. Jeg vet at Lindelöf og Sanchéz er ute en stund, og nå mistet vi Young til suspensjon. Vi må se på det senere, sa Mourinho.

SKRYT: Marcus Rashford la inn en fantastisk innsats mot Soton.

Mourinho forventet seier

Til MUTV kunne Mourinho fortelle at laget trenger en mer spillende Lukaku på topp, men at det heller ikke er enkelt for en spiss å spille seg god når serveringen uteblir.

– Det var jo et comeback, jeg forventet ærlig talt at vi skulle vinne ettersom kampen utspilte seg. Vi hadde god kontroll. De var såvidt over på vår side av banen, og hvis jeg skal være skuffet over noe så er det at vi mistet ballen for mye på den siste tredjedelen når vi trengte det som mest.

– Vi trenger en aktiv Lukaku, men da trenger han baller å jobbe med. I dag ga vi de for mye tid til å orientere seg defensivt. Southampton hadde i praksis tre store midtstoppere, og de låste av bra. Vi prøvde å endre kampbildet med Lingard og Martial, men det var ikke dagen vår.

Også til MUTV skryter Mourinho av innsatsen til Rashford, som for alvor løp seg tom mot Southampton lørdag kveld. 

78: Det er antall dager siden sist Romelu Lukaku sist scoret i Premier League.

– Jeg tror det var viktig for Lukaku å få målet, men han har fortsatt mye å gå på. Det handler ikke bare om antall mål, men bevegelser og samspill med laget. Der er Rashford ekstremt god om dagen.

– Young er suspendert, og Luke Shaw skadet seg, men jeg vet ikke hvor alvorlig det er enda.

På sin pressekonferanse etter kampslutt, gjentok Mourinho mye av det han allerede hadde sagt til BT Sports og MUTV.

Marcus Rashford ble trukket frem som et av de store lyspunktene, og Mourinho skrøt igjen av innsatsen den unge Manchester-gutten la ned.

Han ville også understreke at midtbanen til United mot Southampton rett og slett gjorde ting for komplisert, noe som igjen gjorde arbeidsforholdene til Lukaku og Rashford på topp vanskelig.

Powered by Labrador CMS