– Bryr meg ikke om hva folk sier

REAKSJONER: Les hva Mourinho sier etter triumfen mot Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

For to uker siden var det Chelsea. Lørdag ettermiddag vant Mourinho & co en ny avgjørende toppkamp på Old Trafford.

To scoringer fra Marcus Rashford ble avgjørende da United slo erkerivalen Liverpool 2-1 og tok et langt steg mot CL-spill neste sesong.

LES OGSÅ: Vår spillerbørs etter Liverpool

– Vi fortjente seieren

Etter kampen snakket en lykkelig, men sliten,  José Mourinho med pressen. Portugiseren påpekte at selv om Liverpool hadde ballen mye, og spesielt etter pause, skapte de ikke akkurat drøssevis med sjanser.

– Man kan ha kontroll på kampen uten å ha ballen og man kan komme i trøbbel når man har den. Vi kan dele kampen i to. United best før pause og Liverpool etter. Men etter min mening var den første omgangen fylt med mål og farligheter.

– I andre omgang – etter min mening, og jeg tenker de i studio har en annen mening, så kontrollerte Liverpool med ballen og United uten ballen. Laget vårt hadde alltid kontroll. Selv på dødballer og farlige situasjoner hadde vi kontroll, så jeg synes vi fortjente seieren.

(Saken fortsetter under bildet)

HELT: Med sine første ligamål siden desember ble Marcus Rashford helt avgjørende mot erkerivalen Liverpool.

– Bryr meg ikke om hva folk sier

Portugiseren sier at 2. omgangen ikke gikk helt etter planen. Liverpool kom ut i hundre rett etter pause, men United red av stormen de første minuttene.

Så fulgte noen minutter der United roet ned tempoet og egentlig hadde ganske god kontroll, før det klønete selvmålet fra Eric Bailly ga gjestene blod på tann.

– Mot Liverpool er det slik at man kan være i trøbbel når man spiller ballen. I andre omgang var ikke det vår intensjon. Jeg kan ikke si at det var planen. Liverpool pushet oss tilbake til en defensiv situasjon, men vi klarte å ha kontroll. Det var en komplett prestasjon, roser Mourinho.

– Og hvis folk sier vi ikke fortjente det, så bryr jeg meg ikke, tilføyer han lekent.

– Jeg er litt sliten, og vi har en ny kamp på tirsdag. Jeg bryr meg ikke om hva folk sier. Jeg er glad og gutta er glade, sier Mourinho. 

(Saken fortsetter under bildet)

NÆRE! Juan Mata kunne avgjort kampen før pause med dette kunststykket, men det ble bare nesten.

Ville utnytte svakheter

United-sjefen snakket også med Match of the Day, og forklarte litt av taktikken mot erkerivalen.

– Vi var ganske aggressive før pause. Vi ønsket kontrollere kampen, finne mellomrom for overganger og utnytte – ikke svakheter – men ting motstanderen ikke er så gode på.

– Vi hadde ikke noen plan om å bli så defensive som vi var etter pause. Liverpool presset, men jeg husker ikke at David de Gea måtte stå frem for å redde kampen? Jeg husker ikke en farlig situasjon mot vårt mål. Vi fortjente dette.

HVEM VAR BEST? GI DIN SPILLERBØRS HER (+)

– Var dette godt å få med seg inn mot Champions League?

– De tre kampene i PL, CL og FA-cupen er individuelle kamper uten noen tilknytning til den neste. Men menneskehjernen er en kompleks ting! Tap gjør litt skade og seire gir litt viktig glede selv om man er utslitt. Men det beste i dag var å vinne, sier José Mourinho enkelt.

Se hva ansvarlig redaktør sa etter seieren: 

Powered by Labrador CMS