– Vi kan ikke satse alt i hver kamp

– Men vi vet nøyaktig hva vi gjør, sier Mourinho etter Tottenham-kampen.

Publisert Sist oppdatert

TOTTENHAM – UNITED 2-1: Det var åpenbart igjen at det er Europa League-finalen det handler om nå for United. Manageren gjorde åtte endringer fra Celta Vigo-kampen, og hvilte spillere som Romero, Valencia, Darmian, Herrera, Pogba, Mkhitaryan, Rashford samt suspenderte Fellaini fra start.

Det endte med at Tottenham utspilte United den første timen, før det jevnet seg noe ut da Mourinho satte innpå Mkhitaryan, Herrera og til slutt Rashford etter det.

Etter kampen sa United-manageren blant annet følgende:

– Vi møtte et toppet lag, med topp motivasjon og i toppform som spilte sin siste kamp på hjemmebanen sin. De møtte et annet lag (United) som forsøkte å sette sammen et lag, som forsøkte å finne balanse selv om en del spillere ikke spilte i sine rette posisjoner.

– Da vi kom under 2-0 så måtte vi gi laget mer kvalitet, mer balanse. Vi fikk flere spillere inn i sine rette posisjoner. Vi ble også bedre. De to målene vi slapp inn var overhodet ikke bra, men med tanke på enkeltprestasjoner så var det greit nok. Ok. Vi reduserte også til 2-1 og kunne fått 2-2, men dette var akseptabelt med tanke på at det var et lag med spillere i ukjente posisjoner og uten fokus og konsentrasjon.

BEDRING: United kom mye mer med i kampen da blant annet Mkhitaryan ble byttet inn.

– Vi har nå hvilt spillere mot i denne kampen, mot City, Swansea og Arsenal. Vi kommer også til å gjøre det mot Southampton og i den siste ligakampen mot Crystal Palace.

– Det snakkes om at vi gambler med Europa League, men det stemmer ikke. Vi kunne ikke konkurrere på to store arenaer med bare 15 spillere, og det var det vi hadde. Vi gjorde det som var nødvendig.

– Hadde jeg hatt Young, Shaw, Rojo, Zlatan og Fosu-Mensah så kunne jeg rullert. Da kunne jeg gått for hver kamp, men med 14-15 spillere så kan jeg ikke det. Så enkelt er det faktisk.

– For øyeblikket vil vi egentlig ikke spille disse kampene. De av spillerne som trengte å spille 90 minutter fikk det i dag, og vi fikk ingen skader. Vi fikk også hvilt noen spillere fullstendig, og nå har vi én kamp mindre igjen å spille. Nå handler det om å beskytte de spillerne som vi må beskytte før finalen.

Hva må du gjøre for at dere skal bli bedre før neste sesong?

– Jeg vil ikke tenke på det nå. Det eneste jeg tenker på nå er finalen, sa Mourinho til Sky Sports.

– Kan ikke bare bruke unggutter

Noen har stilt spørsmål ved hvorfor ikke flere unggutter har fått sjansen i og med at United likevel har bestemt seg for å satse alt på Europa League-finalen.

– Jeg kan ikke dra til City eller Arsenal, og sende utpå fem unggutter samtidig. Jeg kan ikke tape 5-0 eller 6-0.

– Dette er vanskelig, men vi vet hva vi gjør. Vi, Manchester United, for oss er det viktigere å vinne titler enn å bli nummer fire. Nå kan vi vinne en tredje tittel, eller om du heller vil, en tittel nummer to. Hvis vi klarer det så vil det være glimrende fordi det er det målet vi satte oss.

– Ja, vi vet at om vi taper finalen så spiller vi ikke i Champions League neste sesong, men vi kjemper for titler. Jeg vet ikke hva andre klubber vil, andre klubber som kjemper om topp-4, men jeg tror at de ville foretrukket det vi nå gjør.

Har finalelaget i hodet…

Managere sa også at han nå har en klar tanke om hvem som starter på Friends Arena.

– Ja, jeg har det, men jeg analyserer også det jeg ser i kampene, for å se hvem som kan gi meg litt ekstra i finalen. Spillerne kan sånn sett fortsatt påvirke laguttaket, sier han.

Umiddelbar reaksjon fra ansvarlig redaktør Dag Langerød:

 

Powered by Labrador CMS