– Jeg var overbevist om at Ronaldinho skulle til United, så jeg bestemte meg for å dra dit

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2003 var to brasilianere sterkt koblet til Manchester United – den ene dro til United og trodde at den andre ville komme etter, men slik gikk det ikke.

Verdensmester Kléberson ble United-spiller, men det ble ikke landsmannen Ronaldinho.

– Når vi snakker sammen nå, så sier jeg hele tiden «du fortalte meg at jeg skulle dra til United, og så dro du til Spania!», forteller Kléberson i et nytt intervju med Goal.

– Vi satte oss ned [sommeren 2003] på et rom i Frankrike med broren hans, og vi snakket om Uniteds interesse for oss begge. Han sa ikke at han definitivt skulle [til United], men jeg var overbevist om at han skulle det, så jeg bestemte meg for å gå til United.

– Da jeg kom tilbake til Brasil etter Confederations Cup, så begynte jeg å se på engelsk TV for å lære språket, men da dro Ronaldinho til Barcelona!

VANT VM MED STJERNENE: Her fra VM-finalen mot Tyskland i 2002.

Ble utsatt for Keane-brøling

Det kan ikke være enkelt å komme til en klubb av Uniteds størrelse, men Kléberson hadde allerede spilt en VM-finale, og hadde vært en respekt del av en garderobe som også hadde spillere som Roberto Carlos, Ronaldo, Rivaldo og nevnte Ronaldinho.

– Men det er ingen tvil om at det å gå til United i den perioden var en stor utfordring for meg. Jeg følte ikke presset av å være den første brasilianeren som spilte for klubben, men det var forventninger fra alle siden jeg hadde vunnet VM året før.

En som hadde store forventninger til alle lagkamerater, var Roy Keane, og når ting ikke ble utført på en god nok måte, så fikk en gjerne høre det fra iren.

– Han kunne definitivt eksplodere innimellom, men det var alltid til det beste for lagkameratene og laget. Noen ganger brølte han til meg, men på det tidspunktet kunne jeg ikke så mye engelsk, så jeg bare sa til meg selv at han sa noe positivt, og fortsatte!

– Alle kjenner hans personlighet, men jeg hadde ikke noen vanskelige øyeblikk med ham mens jeg var der.

Kléberson fortalte i intervjuet også om en god relasjon med Sir Alex Ferguson, som også hjalp ham litt med engelsken.

BLE PRESENTERT SAMMEN MED CRISTIANO RONALDO: Det må vel sies at Kléberson ikke fikk en fullt så god karriere som Cristiano Ronaldo – selv om brasilianeren i det minste vant VM-gull.

Synes floppstempelet er urettferdig

Kléberson endte opp med 30 kamper og 2 mål for Manchester United, og på grunn av de høye forventningene, så regnes han utvilsomt som en av de store United-floppene.

Det synes han er litt urettferdig.

– Ja, jeg synes det er det. Alle vet hvor vanskelig det er å flytte til et annet land med en annerledes spillestil. Jeg fikk mange skader, og det en del tid å komme tilbake til å spille på et høyt nivå.

– Jeg ble ikke valgt på grunn måten skadene påvirket meg, og ikke fordi jeg ikke var god nok.

– Jeg prøvde å trene hardere for å komme meg inn på laget, og spilte med reservene for å få trent opp fysikken. Men de hadde mange gode spillere der på det tidspunktet, og det var ikke enkelt å komme inn på laget.

Kléberson har nå en trenerrolle i Philadelphia Union, hvor han også spilte mot slutten av karrieren.

FLOPP OG TOPP: Kléberson i duell med Arsenals Robin van Persie. Kléberson synes det er litt urettferdig at han regnes som en av de største overgangsfloppene i United-historien.
Powered by Labrador CMS