Overgangen under etterforskning

Nesten £3 millioner av overgangssummen for Bébé da han gikk fra Vitória Guimarães til United kan ikke gjøre redes for.

Publisert Sist oppdatert

Derfor har portugisisk politi startet å etterforske overgangen verdt £7,4 millioner, melder the Times. De skal ha avhørt flere vitner i avtalen grunnet pengene som har forsvunnet.

Sentral i denne overgangen var agenten Jorge Mendes, som tidligere har sørget for at Cristiano Ronaldo, Nani og Anderson fant veien til Old Trafford. Bébé sparket Gonçalo Reis kun seks dager før overgangen til United var i boks og ansatte Mendes i stedet.

Guimarães-direktører hevdet i oktober 2010 at £2,9 millioner av overgangssummen hadde blitt betalt til Mendes. Agentbyrået Gestifute, som Mendes er en del av, har alltid hevdet at overgangen ble gjort korrekt etter FIFA-reglementet.

«Vi har ikke noe behov for å kommentere saken på dette stadiet, for ingen har anklaget oss for å ha gjort noe galt,» sier en talsmann for United ifølge Guardian.

Bébé fikk kun tre starter for United i sin første sesong i klubben. Nå er han akkurat tilbake etter et syv måneder langt skadeavbrekk, noe som gjorde at debuten for Besiktas ble utsatt i lang tid. Den tyrkiske klubben har opsjon på å kjøpe 21-åringen for £2 millioner.

Powered by Labrador CMS