- KRISE: Uten Jonny Evans i forsvar har Uniteds forsvar gått fra vondt til verre, mener Matt Dickenson i Daily Express
- KRISE: Uten Jonny Evans i forsvar har Uniteds forsvar gått fra vondt til verre, mener Matt Dickenson i Daily Express

– En nyttig lærepenge

Kveldens kaptein, Jonny Evans, holdt hendene i været etter fadesen mot MK Dons.

Publisert Sist oppdatert

I sin første opptreden etter tre ukers skadefravær, fikk Jonny Evans æren av å bære kapteinsbindet i kamp mot League One-klubben fra Milton Keynes. Det ble ingen udelt fornøyelse, selv om Evans selv så på utnevnelsen som en stor tillitserklæring fra manageren.

– Det er stort å få lede Manchester United. Selv om jeg er skuffet over resultatet, er jeg stolt over å ha fått bære kapteinsbindet. Det er ikke så mange som får sjansen til det, sa han til MUTV etter kampslutt da ydmykelsen var et faktum.

Han innrømmet at hele laget følte stor skuffelse over en forestilling som  hadde begynt så bra, men til slutt endte i katastrofesifre.

Selv var Evans direkte skyld i åpningsmålet, da han sendte ballen rett i beina på motspiller. Et sekund senere lå ballen i nettmaskene bak en utspilt David de Gea.

– Idiotiske tabber

– Vi hadde innledet kampen så bra. I de første 15 minuttene hadde vi god kontroll og kunne fort ha skaffet oss et mål eller to. Men så gjorde vi noen idiotiske feil, inkludert min. Den førte til det første målet og gjorde jobben vanskelig for oss, medga Evans, som også innrømmet at motstanderne var i bedre form enn dem selv.

– Grunnen til det er jo at de fleste av oss ikke hadde spilt på lenge, påpekte han.

– Reis deg, lær av det, og glem det

26-åringen tror likevel at lagets yngre spillere vil ha lært mye av denne kampen.

– Under omstendigheter som dette er jeg sikker på at manageren skulle ha ønsket seg flere erfarne spillere ved siden av de unge. Men, siden vi spilte så sent som søndag, var det neppe mulig, og slikt får konsekvenser. Jeg fikk oppleve det selv i min egen debutkamp mot Coventry for en del år siden. Det er imidlertid en god lærdom å få. Det aller viktigste, etter min mening, er å reise seg, lære av det, og ikke dvele for lenge på det.

Powered by Labrador CMS