Ryktesaker, uke 16

United får tøff konkurranse for Renato Sanches.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 24. april

12.10: Ifølge The Times øker konkurransen rundt Benficas Renato Sanches.Både Manchester City, Paris Saint-Germain og Real Madrid skal være interesserti inggutten. Han har en antatt verdi på om lag £47 millioner.

12.00: Er Memphis Depay på vei bort allerede etter et år i klubben? Sunday Mirror melder at Louis van Gaal allerede skal ha gitt opp 22-åringen, og at både nederlandske og andre utelandske klubber skal ha meldt sin interesse. Les mer om det her.

Lørdag 23. april

11.32: La DH, en belgisk avis, hevder at United har speidet på Anderlecht-duoen Youri Tielemans og Leander Dendoncker, senest nå på torsdag.

11.18: Portugisiske Jornal de Notícias hevder at Mourinho har signert for United. Etter det vi skjønner er ikke avisen blant de verste ryktemakerne i Portugal.

Flere andre kilder har også tidligere snakket om en avtale mellom Mourinho og United, men da gjerne av det mer uformelle slaget.

Sport Witness har fått sett nærmere på saken:

08.26: Ifølge The Sun vurderer Barcelona å selge Neymar, og det skal være økonomiske grunner til dette. United og PSG er klubbene som nevnes som mulige destinasjoner for brasilianeren.

Spilleren selv ønsker i utgangspunktet å bli, skriver avisen, men en overgang kan gi et solid lønnshopp.

Fredag 22. april

19.51: Alexandre Lacazette er ikke fullt så brennhet på overgangsmarkedet som han var, men linkes fortsatt til store klubber. Og United følger om ikke annet med, meldes det fra seriøs fransk kilde.

10.07: Muligens ikke så relevant nå, men en slags bekreftelse på noe fra sist sommer:

08.20: Ikke mye spennende på ryktebørsen fredag morgen, men vanligvis pålitelige Rory Smith skriver i The Times (krever abonnement) at superagent Jorge Mendes (som blant annet er agent for Mourinho og Cristiano Ronaldo, og som har tette bånd til Ed Woodward og United) ønsker å få Marcus Rashford i stallen sin.

Torsdag 21. april

17.30: Daily Mail melder at Manchester United har sendt speidere til Spania for å titte på Atléticos stjernespiss Antoine Griezmann (ikke helt uvanlig å speide på spillere som herjer såpass mye som han). Franskmannen har bøttet inn mål både for klubb og landslag denne sesongen, og har scoret 10 mål bare siden starten av februar.

Ifølge avisen er også Chelsea interesserte, men visstnok skal «kilder nær ham» ha sagt at han er redd for at Premier League blir for tøft fysisk for ham.

16.45: Dortmund-stopper Mats Hummels forteller at han sliter med søvnløse netter om dagen, mens han tenker på hva han skal gjøre med fremtiden sin. Både Manchester United og Liverpool kobles til spilleren av Sky Sports.

– Det er en veldig vanskelig avgjørelse, og når jeg endelig tar den vil folk innse hvor vanskelig det har vært for meg, sier tyskeren til kanalen.

11.00: Fotballkjenner Guillem Balague skriver at Louis van Gaal ser ut til å få beholde jobben sin ut kontaktstiden.

09.30: Ung belgier, Keith Groeneveld, på prøve…

08.10: Ryan Giggs er en av kandidatene til å overta som Celtic-manager når norske Ronny Deila gir seg i  den skotske toppklubben til sommeren, skriver Daily Mail.

07.45: Manchester Evening News skriver også at Jose Mourinho ikke er interessert i å gå i samtaler med Paris St. Germain, rett og slett fordi han venter på å få United-jobben.

07.40: United og Chelsea er to av klubbene som er interessert i Atletico Madrids Antoine Griezmann i sommer, skriver Daily Mail. Franskmannen har scoret 30 mål for klubb- og landslag denne sesongen, og vil nok koste nærmere 70 millioner euro eller mer om Atletico slipper ham.

Onsdag 20. april

16.00: Irske Independent melder onsdag at den irske 15-åringen Lee O’Connor er klar for United. Les mer om det her.

07.40: United speidet på Bolognas 18-åring, Amadou Diawara, i helga. Midtbanespilleren spilte nemlig i Bolognas 1-0-tap mot Torino, melder Daily Express med Goal Italia som kilde. Unggutten har spilt i Serie A hele sesongen, og er verdsatt til 23 millioner pund. Flere andre engelske klubber har også Diawara på radaren.

07.30: Tirsdag ble Jose Mourinho koblet til Paris St. Germain, før The Times meldte at han kom til å vente på United uansett. The Sun skriver imidlertid onsdag at Tottenham svetter litt nå, fordi de er redd at Mourinho til PSG kan føre til at Mauricio Pochettino blir mer aktuell for United. Tottenham venter fortsatt også på at argentineren skal skrive under på den nye kontakten med klubben.

Tirsdag 19. april

18.25: Jose Mourinho har ingen intensjoner om å takke ja til Paris St. Germain før han har fått klarhet i om han kan bli United-manager til sommeren. Han er villig til å vente på United, skriver Paul Hirst i The Times.

08.40: I en kort notis skriver Manchester Evening News at, «som det har vært mistanke om», er det den usikre managersituasjonen på Old Trafford som er årsaken til at United ennå ikke har tilbudt Michael Carrick en kontraktsforlengelse. Angivelig ønsker klubben å vente inntil situasjonen har blitt avklart.

08.15: Everton-forsvarer John Stones har lenge vært fast inventar i avisenes ryktespalter. Manchester United er en av klubbene som har vært hyppigst nevnt som potensiell ny arbeidsgiver for 21-åringen, men nå melder The Mirror at det er Manchester City som ligger best an til å sikre seg den ettertraktede midtstopperen. Også Barcelona – og Chelsea – som tidligere har fått avslått et bud på £37 milloner,  hevdes å fortsatt være interessert.

Mandag 18. april

16.19: Ikke så mye i teksten som er annerledes enn i flere andre saker om José Mourinho, men journalist James Ducker i Daily Telegraph er vanligvis blant de mest pålitelige United-journalistene, og han skriver at Mourinho forventer å bli tilbudt jobben.

John Stones og Renato Sanches nevnes som overgangsmål som United er interessert i, og som Mourinho støtter United fullt og helt i, mens også Zlatan Ibrahimovic er et av klubbens overgangsmål.

13.30: Som vanlig er engelske aviser også i dag fulle av spekulasjoner om José Mourinho. Ifølge Yahoo-kilder skal portugiseren allerede ha vært i kontakt med noen av Uniteds viktigste spillere.
David De Gea antas å være en av dem, ettersom han deler agent med Mourinho (Jorge Mendes), mens Wayne Rooney skal være en annen, siden det fra før av er kjent at Mourinho er stor fan av United-kapteinen.

07.45: Speidere fra Manchester United var tilstede da Sporting Lisboa søndag vant 1-0 over Moreirense. Der fulgte de, ifølge The Sun, tilsynelatende spesielt med på Sporting-duoen William Carvalho og  Joao Mario.
Mens 24 år gamle Carvalho har blitt linket til United i lange tider, skal den knapt ett år yngre Mario først ha dukket opp på radaren i den senere tid. Joao Marios Wikipedia-profil.

Powered by Labrador CMS