Den første seieren

Det er 27 år siden Uniteds første seier – og mål – under Sir Alex Ferguson.

22. november 2013: Sir Alex Ferguson har gitt managerjobben videre til David Moyes, etter å ha vunnet 38 titler som Manchester United. Har gitt ut en ny bestselgende selvbiografi, og kan kose seg på fotballkamper nå som han har langt mindre ansvar enn tidligere. Bildet over viser feiringen etter hans 13. og siste ligagull som United-manager.

22. november 1986: Unge Alex Ferguson er travelt opptatt med å starte en prosess som skal snu opp-ned på Manchester United. De to første kampene har endt med et 2-0-tap på bortebane mot Oxford og 0-0 borte mot Norwich. Nå ventet Queens Park Rangers i skottens første kamp på Old Trafford.

Riktignok var ikke Alex Ferguson noen nybegynner da han tok fatt på jobben. Kanskje var det han gjorde i Aberdeen enda mer imponerende enn det han fikk til i Manchester United. Men selvsagt var noen fans skeptiske til Ron Atkinsons etterfølger likevel, og de to målløse første kampene var ikke spesielt oppløftende, og Uniteds tabellposisjon var kun hyggelig om en snudde tabellen på hodet.

Ferguson var ikke akkurat under noe ekstraordinært (relativt sett) press, men en seier i første hjemmekamp ville selvsagt være hyggelig likevel. Og det skulle han få.

Den siste hjemmekampen til Ferguson endte passende nok med en sen avgjørelse i Uniteds fordel, og det hadde gitt en ryddig sirkeleffekt om også den første hjemmekampen endte slik. Det gjorde den ikke, den avgjørende scoringen ble puttet i mål i det 32. minutt.

– Jeg vet ikke om jeg fortjener en plass i Manchester Uniteds historie, men det er fint når folk husker at du scoret det første målet for Alex Ferguson etter at han kom til klubben. Det er noe å være stolt av, sa Sivebæk til BBC [ekstern link] om målet for noen år siden.

Ferguson solgte Sivebæk til franske St. Etienne sommeren 1987, og dansken rakk bare 34 kamper for Manchester United. Han scoret bare ett mål, men til gjengjeld var det målet et spesielt mål i klubbens historie.