Angrende «Sheasie»

Foran mandagens gjensyn med Old Trafford, innrømmer Sunderland-stopper John O’Shea at han burde ha blitt værende i United.

Publisert Sist oppdatert

O’Shea, som med tiden har rukket å bli 35 år gammel, var i mange år en av Sir Alex Fergusons mest betrodde tjenere.
Fra den forsiktige debuten i oktober 1999 og frem til avskjedskampen i mai 2011, trakk den anvendelige iren den røde trøyen over sitt kloke hode tett oppunder 400 ganger. 

Han vant Premier League fem ganger, Champions League i 2008, og sikret seg i tillegg vinnermedaljer både i FIFA Klubb-VM, FA- og Ligacupen. Kort sagt: John O’Shea var i mange år et særdeles viktig medlem av førstelagstroppen på Old Trafford.

Etter å ha avsluttet 2010/11-sesongen med Premier League-medaljen rundt halsen for femte gang, visste O’Shea at han fortsatt hadde ett år igjen av kontraktsperioden. Han visste også at han hadde muligheten til å forlenge med ytterligere ett år. Men tvilen var begynt å melde seg. Han var 30 år gammel, og usikker på hvor mye spilletid han kunne regne med i fortsettelsen. Så dukket det opp et tilbud fra Sunderland som skulle få drastiske følger for «Sheasies» videre karriere.

“Burde jeg ha blitt værende i United en stund til? Ja, den tanken har jeg tenkt flere ganger.”

John O’Shea

Stilt overfor valget mellom færre og færre spilleminutter på Old Trafford og tilnærmet garantert fast plass på Stadium of Light, bestemte O’Shea seg for å rydde garderobeskapet og sette kursen mot nordøst. Der etablerte veteranen seg som ventet umiddelbart, og nå er han allerede inne i sin sjette sesong.

– Men burde jeg ha blitt værende i United en stund til? Ja, den tanken har jeg tenkt flere ganger, vedgår han, ifølge The Independent.

– Jeg hadde ett år igjen av kontrakten, og vi hadde alltid vært enige om at jeg kunne dra dersom manageren mente at jeg ikke ville få nok spilletid til å holde meg fornøyd.

– Den gangen tenkte jeg som så at jeg garantert ville få spille langt mer fotball dersom jeg forlot United; men det var ingen enkel beslutning å ta, det er helt sikkert.

Gjensyn på mandag

gettyimages-114499791
JOHN O’SHEA i 2011, med sitt femte Premier League-trofé.

På 2. juledag returnerer John O’Shea for sjette gang etter overgangen til arenaen hvor han skapte sin karriere.

– Jeg håper at det ikke blir siste gang, sier han.

– Jeg føler meg i god form og har ambisjoner om å fortsette. Heldigvis har jeg stort sett sluppet unna lange skadefravær og større operasjoner, så jeg håper å kunne dra karrieren ut så lenge som mulig.

– Da jeg forlot United var jeg rimelig sikker på at jeg ville klare å holde det gående, rett og slett fordi jeg gjennom hele karrieren har passet på meg selv og gjort de riktige tingene, avslutter den gamle United-helten.

Powered by Labrador CMS