Ferguson til O’Shea: – Vær veldig stolt av hva du har oppnådd

Ferguson tok en telefon til O’Shea etter å ha hørt om irens avgjørelse – dagen før den ble offentliggjort.

Publisert Sist oppdatert

Bildet over er tatt i 2005, og snart 14 år senere vet fortsatt Sir Alex Ferguson om det meste som skjer med sine tidligere spillere.

John O’Shea annonserte på bursdagen sin (30. april) at han legger opp, og allerede kvelden før annonseringen kom telefonen fra Ferguson.

LES OGSÅ: O’Shea legger opp – her er fem øyeblikk vi ikke glemmer

O’Shea hadde nevnt for noen venner hva som kom til å skje på bursdagen, og det tok selvsagt ikke lang tid før den informasjonen nådde gamlesjefen.

O’Shea lo av det hele i et intervju med The Times.

– Han vet alt om deg. Han vet at mor din jobbet på Woolworths, vet hva faren din levde av, vet om de emosjonelle triggerpunktene som får det beste ut av deg, og han vet at du skal annonsere at du legger opp kvelden før du skal offentliggjøre nyheten!

FULL KONTROLL: Sir Alex Ferguson.

Beskjeden fra Ferguson var tydelig:

– Vær veldig stolt. Vær stolt av hva du har oppnådd, og vit også at familien din vil være veldig stolt over alt du har gjort.

Det har også O’Shea grunn til, etter å ha vært en del av en svært, svært suksessrik periode av Manchester Uniteds historie.

Fem ganger vant han Premier League. Han har løftet FA-cuptroféet. Ligacuptroféet. Champions League-troféet. Han har vunnet VM for klubblag. Community Shield. Og han har vært en viktig del av et Irland som har kvalifisert seg til mesterskap.

2008: John O’Shea & co feirer den dramatiske triumfen mot Chelsea i Champions League-finalen.

Aller best vil han huskes fra tiden i Manchester United, selv om han også har hatt noen år i Sunderland og Reading etter at United-karrieren tok slutt.

393 kamper ble det for United – én færre enn David Beckham, to færre enn Nobby Stiles.

Da kan man ikke akkurat snakke om at han bare hadde en statistrolle i United, selv om han i hjemlandet ofte ble møtt av snakk om mangelen på regelmessig spilletid. O’Shea innrømmer at det snakket innimellom irriterte ham.

– Selv nylig var det noen der som sa at jeg spilte 250 kamper for United. Jeg tenkte «ja, du mangler 140 kamper der». For rundt ti år siden, da det ble snakket mye om i Irland, så tenkte jeg «ønsker vi ikke at våre landsmenn skal være på dette nivået?».

– Folk kan mene hva de vil, men jeg følte meg alltid som en viktig del av det. Selv i min siste sesong i United, så spilte jeg over 30 kamper for dem. Fem Premier League-medaljer er noe jeg er ekstremt stolt av.

Les hele The Times-intervjuet her.

 

Powered by Labrador CMS