– Et voldsomt løft!

Forrige sesongs store Anfield-helt, John O'Shea, er klar av lyskeskaden han pådro seg i Roma, men starter neppe mot Liverpool. Hans store mål er uansett å kunne forlate Merseyside med tre poeng.

Publisert Sist oppdatert

Den 26 år gamle iren, som nylig skrev under på en kontrakt som binder ham til United frem til 2012, starter sannsynligvis søndagens kamp på benken. Han kunne naturligvis godt ha tenkt seg å påvirke resultatet av storoppgjøret på samme måte som forrige gang, da han på stillingen 0-0, og helt ut av det blå, banket ballen opp i nettaket bak Pepe Reina og sørget for 1-0-seier på overtid. «Sheasie» er allikevel realistisk nok til å ikke regne med et lignende scenario ved denne anledning.

Hvem som setter ballen bak Liverpool-keeperen spiller da heller ingen rolle verken for ham eller noen andre, så lenge de tre poengene til slutt finner veien ut gjennom The Shankly Gates. Gjør de det, vet den irske poteten at resultatet kan få avgjørende betydning for det endelige utfallet av jakten på ligatroféet.

«Kommer man seg først unna med seier i storoppgjør som dette, vil det kunne få enorm betydning for resten av sesongen,» sier O’Shea ifølge Sky Sports og forklarer nærmere:

«Slik sesongen har bygget seg opp, med så liten poengforskjell mellom de fire øverste lagene, kan dette bli en svært betydningsfull helg. Selvsagt vil det skje mye også utover i sesongen, men om vi kan klare å innlede det travle juleprogrammet med seier, vil det gi oss et voldsomt løft. Med tre poeng kan vi tillate oss å slappe helt av når de andre (Chelsea og Arsenal) møtes senere på dagen. Nettopp derfor må vi passe på å ha fokus på å skaffe oss de tre poengene. Spiller vi opp mot vårt beste, er vi nemlig istand til å komme oss fra Anfield med seier.»

Om fjorårets seiersmål:

«Et veldig spesielt øyeblikk, kanskje det største i hele min karriere,» sier O’Shea om målet som avgjorde det tilsvarende oppgjøret på Anfield i jubelsesongen 2006/07.

«Scoringen var i seg selv fantastisk nok, men det faktum at det skjedde på et såpass sent tidspunkt i sesongen, og at vi presset på for å vinne ligaen, bidro til å forsterke den gode følelsen ytterligere. Det er et øyeblikk jeg kommer til å bære med meg, for det kan bli lenge til jeg får oppleve noe lignende.

«Min første tanke var å få satt ballen i nettet. Jeg visste nemlig at de andre ville mobbe livet av meg om jeg bommet. Deretter hadde jeg kun tanke for å komme meg bort fra The Kop så fort som mulig og bort til motsatt side av banen,» sier John O’Shea om karrierens (hittil) største enkeltøyeblikk.

Powered by Labrador CMS