Murtough: – Vet hvor vi skal forsterke

I et møte med fansen snakket John Murtough om både managerjakten og planene for sommerens overgangsvindu.

Publisert Sist oppdatert

«Fans Forum»-møtet ble holdt 25. februar, men referatet ble ikke publisert på klubbens nettsted før nylig.

Der bekreftet Murtough at det for øyeblikket gjennomføres en «grundig prosess» med hensyn til ansettelsen av klubbens neste permanente manager.

Prosessen ledes av Murtough og Darren Fletcher.

– Jeg er klar over at det er mange spekulasjoner. Prosessen innebærer omfattende data- og videoanalyser og referansearbeid for å opprette en liste, før vi kan ta kontakt med selve kandidatene. Men vi ønsker oss en løsning så raskt som mulig før sommeren, sa Murtough.

Tottenham Hotspur v Ajax - UEFA Champions League Semi Final: First Leg
HVEM FÅR JOBBEN? Mauricio Pochettino og Erik ten Hag avbildet sammen i 2019.

Tidligere har managervikar og konsulent Ralf Rangnick uttalt at han ikke har vært involvert i managerjakten så langt.

Tyskeren skal derimot ha vært med på å planlegge sommerens overgangsvindu.

– Vi har en visjon og en skisse for neste sesong og fremtiden. Det faktum at det må tas avgjørelser med et par kontrakter gir oss fleksibilitet og frihet til å styre hvordan vi ønsker å komponere laget i fremtiden, sa Murtough til supporterne.

– Som alltid linkes vi til en rekke spillere, men vi har en klar idé om hvilke posisjoner vi ønsker å forsterke og hvordan vi skal gjøre det.

rangnick-arnold-murtough
SJEFENE: John Murtough (fotballdirektør), Ralf Rangnick (managervikar/konsulent) og Richard Arnold (administrerende direktør).

Manchester Uniteds fotballdirektør innledet møtet med å tegne et bilde av hva slags fremtid klubben ser for seg, samtidig som han presiserte at dette er langsiktige mål.

«The Manchester United way» var uttrykket Murtough brukte.

– Først handler det om å vinne med underholdende og offensiv fotball med den profesjonaliteten som forventes av Manchester United. Det handler om å identifisere og rekruttere potensial i verdensklasse fra Manchester og resten av verden. Det handler om å skape verdens beste plattform for at våre spillere og ansatte kan utvikle seg og blomstre.

– Dernest handler det om å skape et fotballmiljø i verdensklasse. Vi skal etablere en kultur med sterkt lederskap, slik at vi kan ta de riktige avgjørelsene på kort og lang sikt. Det handler om å være verdensledende på treningsfasiliteter og infrastruktur, og å gi den neste generasjonen spillere alle muligheter til å lykkes som fotballspillere og mennesker i livet for øvrig.

Darren Fletcher var også til stede på møtet i februar. Den tekniske direktøren oppklarte blant annet sin egen rolle overfor fansen.

Powered by Labrador CMS