Cofie til Manchester United

Burnleys John Cofie har skrevet under.

Publisert Sist oppdatert

Den tysk-fødte ghaneseren var ønsket både av Chelsea og Liverpool, og sistnevnte la inn et bud på £250.000 tidligere i uka som Burnley avviste. Hva Manchester United må betale er ikke offentliggjort, men i avtalen ligger det både en klausul om at Burnley skal ha 25% av inntektene fra et eventuelt videresalg, ha førsterett på lån og dessuten ha krav på en kamp mot Manchester United innen 12 måneder etter en eventuell proffkontraktsignering.

I og med at Cofie bare er 14 år og tidligst kan signere proffkontrakt på sin 17.årsdag så ligger dog denne kampen et stykke fram i tid.

Cofie ble hentet til Burnley i fjor sommer etter at han ble oppdaget i en ungdomsturnering i Tyskland. Etter å de siste ukene ha besøkt interesserte klubber ble det etterhvert klart at framtiden ikke lå på Turf Moor. Burnley-talsmann Brendan Flood:

– Spilleren var ikke interessert iå returnere til Burnley så vi hadde ingen mulighet til å holde ham her. Han ville komme til å skrive under for én av de interesserte klubbene, og vi følte at Manchester United var det beste valget. Han har en fin framtid foran seg, og forhåpentligvis kan vi holde ungdommer av samme kvalitet som John i klubben i framtiden. Men dette viser bare hvor vanskelig det er å holde på de virkelige stortalentene.

Det var tilbake i september de første ryktene om spilleren begynte å svirre. Burnley avviste da spekulasjonene om at Chelsea og Manchester United skulle være villige til å betale opp mot £1 million for spisstalentet. Daværende manager Steve Cotterill:

– Det er mye spekulasjoner nå, men med speidere og agenter er det bare snakk – vi er først og fremst glade for at vi har en god 14-åring i våre rekker. Han er et stort talent for alderen, og det er da derfor også alle ser ut til å ønske seg ham. Han er en stor gutt, sterk, lynende rask, scorer mål – men bortsett fra det er det ikke stort!

Samme Cotterill, som gikk av som Burnley-manager torsdag, sa tidligere i uken at de aldri i livet ville slippe Cofie for så lite som de £250.000 Liverpool var villige til å gi.

Cofie scoret på U18-nivå allerede forrige sesong da han kom inn i Burnleys siste kamp og fastsatte sluttresultatet i Youth Alliance League North West-oppgjøret mot Wrexham til 4-1. Cofie har ingen mål på samme nivå denne sesongen, og vil i Manchester United gå inn i U16-stallen.

burnleyfootballclub.premiumtv.co.uk

burnleyexpress.net

Powered by Labrador CMS