– En nyttig erfaring

– En svært nyttig og motiverende erfaring, sier Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

United-reservene slo Stabæk hele 3-0 foran 9.266 tilskuere på Fornebu.

Etter kampslutt kunne en storfornøyd Ole Gunnar Solskjær konstatere at turen ble en sportslig suksess. United-legenden mener nemlig hans elever fikk svært godt utbytte av å spille mot et lag av Stabæks kaliber foran tusenvis av tilskuere.

– Ja, å spille foran så mange mennesker er veldig lærerikt. Det medførte et ekstra press på guttene, men det var en veldig nyttig erfaring og svært motiverende for dem, mener han.

Solskjær hadde en plan om hvordan angripe seriemesterne fra 2008-sesongen, men var mer usikker på hvordan å forsvare seg. Men med en svært solid Ben Amos bakerst og en fantastisk kollektiv innsats holdt United nullen, og scoret tre flotte mål.

– Diouf, Brandy og Obertan er tre kvikke spillere, og vi satset på at hurtigheten deres ville by på problemer for forsvarsrekka deres.

Hvordan laget hans klarte å stå i mot forklarer han på følgende vis: – Alle mann jobbet knallhardt, og ved flere anledninger kunne du også se Mame helt nede i egen sekstenmeter selvom det ikke var dødball i mot, humrer han imponert.

– Han har aldri brukt høyrefoten før!

Etter hvilen økte Joe Dudgeon til hele 3-0 for reservene. Og scoringen var av det utsøkte slaget: Først fintet han elegant bort en Stabæk-forsvarer, før han iskaldt løftet ballen over en utrustende Knudsen. Dét varmet Solskjærs hjerte.

– Jeg har aldri sett han bruke høyrefoten før, så dette viser at ting vi gjør på treningsfeltet virker. Det handler om repetisjon, repetisjon, og enda mer repetisjon, sier han, og forteller videre om hva han legger vekt på under treningsøktene på Carrington: – I tillegg trener vi mye teknikk. Teknikk blir nemlig bare mer og mer viktig slik fotballen er i dag.

Avslutningsvis fortalte Solskjær at alt ligger i ungguttenes egne hender med tanke på en fremtid i Manchester United.

– Slikt er helt opp til dem selv. De har forutsetningene i en klubb som denne, og utvikler de seg riktig vil de få sjansen. Det vet de, avslutter Solskjær.

Powered by Labrador CMS