– En sjanse å ta

Den Brasil-baserte britiske kommentatoren Joe Cotterill kjenner trolig Lucas Mouras styrker og svakheter bedre enn de fleste.

Publisert Sist oppdatert

Cotterill har arbeidet for den brasilianske tv-stasjonen TV Globo og vært stasjonert i Sao Paulo i ti år.

Han har fulgt Moura siden han første gang viste seg frem for to år siden, og mener at United er ute etter å sikre seg potensial fremfor en ferdigutviklet spiller.

– Han er en hurtig ving, en offensiv midtbanespiller, og uhyre spennende i sin måte å utfordre forsvarsspillere. Moura har bøttevis med talent, er kjapp i beina, har et glitrende finterepertoar og et godt skudd. Likevel er han langt fra å være den komplette spiller, sier Cotterill til Manchester Evening News.

– Moura kan sammenlignes med en slags Theo Walcott-type. Han er ingen kreativ midtbanemaestro som strør baller rundt seg fra dype posisjoner. Isteden er han på sitt beste når han får utfordre motstanderne.

– Dersom han flytter til Premier League må han også ta defensive tak. I øyeblikket er det en side ved spillet som for Mouras vedkommende er ikke-eksisterende.

Har tro på avtale

Selv om Sao Paulo åpenbart har bestemt seg for å holde en tøff linje i forhold til Uniteds interesse for den 19 år gamle brasilianeren, har Cotterill tro på at det hele kan ende med en overgang til Old Trafford.

– Det spekuleres i at Sao Paulo er ute etter en overgangssum på nærmere £40 millioner, mens Mouras offisielle utkjøpsklausul lyder på £62 millioner. Det finnes ikke en eneste klubb i Brasil som ikke har bruk for penger, selv om Sao Paulo åpenbart mener at de er i stand til å holde ut.

– Den offisielle grunnen til at klubben har avslått alle bud så langt, er at de håper på Mouras hjelp til å vinne pokaler – noe de ikke har gjort siden 2008. Men argumentet henger ikke en gang på greip. Sao Paulo har nemlig ikke vært i nærheten av å vinne noe, selv ikke med Moura på laget. I tillegg kunne klubben investert i fem, seks kvalitetsspillere for United-pengene.

– Neymar er bedre

Til tross for Sir Alex’ jakt på Lucas Moura, deler ikke Cotterill oppfatningen av at 19-åringen er det mest spennende talentet i Brasil akkurat nå.

– Nei, det er Neymar, og med god margin. Siden Moura dukket opp for to år siden, synes han ikke å ha blitt radikalt bedre. Det er imidlertid helt normalt for spillere på hans alder. De har perioder der det hele stopper opp, før utviklingen igjen skyter fart.

– Så før United la inn sitt bud, vil de ha stilt seg spørsmålet: ‘Har Moura nådd toppen allerede; og hvilken spillertype vil han bli med riktig rådgivning og trening? Klubben synes i hvert fall å ha bestemt seg for at £30 millioner om noen få år vil ha vist seg å være småpenger, avslutter Cotterill.

Powered by Labrador CMS