Ryktesaker, uke 1

Tysk duo, Falcao og Arjen Robben.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 4. januar:

09.55: Louis van Gaal ønsker å signere Arjen Robben, ifølge Daily Star (vi anbefaler derfor en klype salt!), og Bayern frykter Van Gaals interesse så mye at de planlegger å tilby Robben en ny kontrakt. De skriver ellers at en Falcao-overgang ser stadig mer sannsynlig ut.

09.52: Ifølge Simon Mullock i Daily Mirror er Juventus interesserte i å sikre seg Radamel Falcao, og den italienske klubben tror ifølge avisen at United ikke kommer til å signere colombianeren permanent.

Avisen bygger opp under det ved å vise til at Falcao ikke har vært noen suksess hittil, men uten å nevne hvor mye bedre han har sett ut i det siste, og det er kanskje på sin plass å nevne at David McDonnell er en Mirror-journalist vi i utgangspunktet stoler mer på.

08.12: Notorisk upålitelige Daily Express, som kobler United til alle spillere som vet forskjellen på innsiden og utsiden av en fotball, påstår at en tysk forsvarsduo er høyest på Van Gaals ønskeliste. Det er her snakk om Mats Hummels og Benedikt Höwedes. Også Arsene Wenger skal være interessert i duoen, men de skal være mer interesserte i en Manchester United-overgang påstås det.

Det er jo hyggelig det, selvsagt, men det hadde kanskje vært hyggeligere om det var en annen avis som skrev akkurat denne artikkelen!

Lørdag 3. januar:

17.00: Daily Telegraph nevner i en rykteoversikt at Marca skriver at United kan sikre seg Raphaël Varane for rundt £19 millioner. Nå kan det jo være at avisen har rett i det, Daily Telegraph pleier å være treffsikre i egne saker, men det kan virke som om de har bommet i ryktespalten, for ifølge Sport Witness er det ikke noen slik sak i Marca.

Sport Witness har også skrevet en egen sak om hvordan denne misforståelsen skjedde, og den kan leses her.

11.14: Ifølge The Sun ser Ipswich Town-talentet Teddy Bishop ut til å havne i Arsenal, foran Manchester United. 18-åringen som verdsettes til om lag £10 millioner har vekket stor oppsikt for sitt talent innenlands, og Jonathan Parrs lagkamerat kan se ut til å forsvinne i enten januar- eller sommervinduet. Les mer her.

11.11: Du ble sannsynligvis lei av navnet allerede i vinter, men nå er Ilkay Gündogan for alvor eddyilbake på ryktebørsen. Daily Express skriver at tyskeren ikke har lyst til å signere en ny kontrakt med Borussia Dortmund som har hatt en forferdelig sesong i Bundesliga så langt, og at Premier League er stedet han ønsker å dra til. Arsenal og Liverpool skal gi United konkurranse om midtbanespilleren. Les mer her.

Fredag 2. januar:

20.07: 20.08: Goal.com henviser til Daily Star når de skriver at tyske Mats Hummels skal være interessert i å forlate det synkende skipet han har vært en del av det siste halvåret. Men United får konkurranse av Arsenal, og blir nødt til å betale opp til £39 millioner for å få sikre seg én av VMs beste midtstoppere.

19.17: Barcelonas Dani Alves var heftig linket til United tideligere. Nå melder samme avis (som 19.15) at brasilianeren ikke har fått tilbud om ny kontrakt av katalanerne – men at han ikke har planer om å forhandle med United. Les mer her.

19.15: Tirsdag ble det uttalt av både Madrid-president, Florentino Perez, og Gareth Bale selv at waliseren ikke er til salgs. Nå ser Uniteds Bale-drømmer til å ta ytterligere steg bort, når Daily Express – som ellers sjelden er en troverdig kilde – melder at Bale er i ferd med å tegne en ny avtale med de regjerende Champions League-mestrene. Les mer her.

11.55: The Express er frempå igjen, i dag med påstanden om at Louis van Gaal skal ha vendt seg mot Juventus og klubbens ex-Red Paul Pogba. Og ikke nok med det: Avisen hevder også å vite at United skal være villige til å punge ut med £77 millioner for å gi LvG det han vil ha.

Torsdag 1. januar:

22.10: Rapporter i spanske medier forteller at Manchester United ikke vil ta en avgjørelse om hvorvidt de vil kjøpe Falcao eller ei før i april, og ikke allerede i januar. Det melder Daily Mail.

11.05: Daily Express skriver at Juventus vil by 18 mill. pund for Juan Mata, men at United kommer til å avslå budet.

10.55: United kikker også på Valencias Nicolas Otamendi.

10.45: Falcao-overgangen fullføres permanent i løpet av de neste dagene? Tja, hvis Marca får rett.

10.30: Bare de gamle navnene som nevnes. Jamie Jackson i The Guardian trekker igjen frem at United vurderer Aston Villas rutinerte midtstopper, Ron Vlaar, som står uten kontrakt i Villa til sommeren, og som selvsagt var sentral for Van Gaals Nederland under fjorårets VM-sluttspill.

09.00: Vinduet åpner altså 3. januar, og kanskje skjer det noe med Evertons Seamus Coleman, da. De litt mer upresise tabloidene har nevnt ryktet allerede, men onsdag satte også Jamie Jackson og Daniel Taylor i The Guardian navnene sine på en sak som kobler United til Coleman. United tviler på at det skal være mulig å få ham i januar, men vil undersøke muligheten. Prisen nevnt er 20 millioner pund, og United anser ifølge avisa Coleman for å være mer til å stole på prestasjonsmessig enn hva Rafael er på høyrekanten.

Tirsdag 30. desember:

20.26: AC Milans Stephan El Shaarawy er dagens nye navn på ryktebørsen. Italienerne skal ha gitt beskjed til Van Gaal & co. om at dersom de ønsker ham må de betale om lag £11,5m. Egyptitalieneren har vært i Milan-klubben siden 2011, og har gjort sakene svært godt i en kant-/spissrolle. Les mer her.

12.50: Real Madrid-president Florentino Perez har ifølge The Telegraph gitt beskjed om at Gareth Bale ikke er til salgs for noen pris. På Marcas hjemmeside siteres han også på at klubben ikke har mottatt noen bud fra United.
Dette imponerer imidlertid ikke den anerkjente journalisten Sam Pilger:

 

10.20: The Telegraph viser til The Express som hevder at United vil tilby Javier Hernandez til AC Milan i bytte mot midtstopper Adil Rami, så snart meksikanerens låneavtale med Real Madrid utløper til sommeren. Rami skal også være et transfermål for Arsenal.

09.45: Nå som Enzo Perez glapp, mener The Express at Manchester United vil tilby Real Madrid «en stor pengesum», nærmere bestemt £105,000 i uken NETTO for Sergio Ramos. Det legges imidlertid til at Real neppe vil gå med på å selge 28-åringen.

09.10: Et annet navn som i lengre tid har vært linket til blant andre United, er argentinske Enzo Perez. Han kan vi nå glemme, en gang for alle. I går skrev han ifølge flere medier under for Valencia.

09.00: Atlético Madrid-stopper Joao Miranda har til stadighet blitt linket til Manchester United. Nå hevde The Mirror at også naboene City har kastet sine øyne på brasilianeren. Miranda, som har rukket å bli 30 år gammel, skal være interessert i en overgang til Premier League dersom han kan skaffe seg en 4-årsavtale.

Mandag 29 desember: 

18.00: Det er verdt å nevne at det ikke bare er Daily Star som kobler Seamus Coleman til Manchester United. Også The Mirror har nevnt saken, uten at det betyr altfor mye, men det diskuteres også en del på Twitter.

11.50: William Carvalho har lenge vært linket til United, men nå skal Arsenal-manager Arsene Wenger stå klar til å teste tålmodigheten og standhaftigheten til Sporting Lisboa ved å legge inn et bud på 20 millioner pund. Om United slenger seg inn i en budkrig er heller tvilsomt.

11.50: Det er ikke første gangen dette ryktet dukker opp, og neppe siste gangen heller, men Daily Star linker Nemanja Vidic til en retur til Old Trafford i januar.

08.00:  Celtic-forsvarer Virgil van Dijk er en annen spiller som flere av de engelske storklubbene har på blokken, deriblant Manchester United. Både United, Arsenal, Liverpool og Tottenham er interesserte i nederlenderen og kan komme med bud i januar, melder Daily Express.

07.50: Manchester United skal være interessert i å legge inn et bud på 25 millioner pund for Evertons Seamus Coleman. United kan imidlertid vente seg konkurranse fra Chelsea om den solide irens underskrift. Det er Daily Star som melder dette.

Powered by Labrador CMS