Portugal v Switzerland: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022

– Ville passet godt inn i United

João Félix linkes til Manchester United. Ville han passet inn? Dette sier eksperter om en potensiell overgang.

Publisert Sist oppdatert

United-linkede João Félix har ikke startet en kamp for Atletico Madrid siden september og ønsker seg angivelig bort fra den spanske hovedstaden.

Klubbens direktør Miguel Angel Gil Martin gikk også nylig ut og bekreftet at portugiseren kan forsvinne allerede i januar.

– Jeg synes han er en spiller i verdensklasse, men om vi ser på forholdet hans til treneren, spilletid og motivasjonen hans … Da gir det mening å se etter en utvei for ham hvis noen melder interesse, blir han sitert på, ifølge Marca. 

Fabrizio Romano skriver at Felix drømmer om å spille i Premier League en dag og at han er tilgjengelig for omtrent 120 millioner euro. Ifølge rapportene kan også et utlån med en potensiell kjøpsopsjon være aktuelt.

Manchester United er blant klubbene som nevnes. Klubben kvittet seg nylig med Cristiano Ronaldo og er angivelig ute etter å forsterke angrepsrekken. United.no har også blitt fortalt at en overgang til Old Trafford er noe som skal friste for hovedpersonen. 

Klubber som PSG, Bayern München, Newcastle og Aston Villa blir også linket til 23-åringen.

Men hva tenker egentlig ekspertene om João Félix? Hadde han passet inn på Old Trafford?

Simen Stamsø Møller, dekker La Liga for TV 2

– Jeg ville absolutt gjort mye for å hente Joao Felix. Dette er en spiller med utrolig stort uforløst potensial, et generasjonstalent som står i fare for å råtne bort på en benk.

– Hvordan ville han passet inn i Manchester United, tror du?

– Med måten Manchester United spiller på vil Joao Felix passe godt inn. Han har et enorm ferdighetsnivå og øye for mål. Etter noen år med Diego Simeone som manager har han også blitt mer arbeidsom. En strålende pakke.

 

– I hvilken posisjon er Felix best?

– Han kan ha utgangspunkt på en av kantene, spissplass eller like bak en spiss, dersom det er aktuelt i enkelte kamper. Skulle jeg satt ham inn i United i dag hadde det blitt som spiss, med Rashford og Anthony på hver side av ham. 

Jonas Giæver, La Liga Loca og journalist i Dagbladet

jonasgiaeveroppdt2

– Hvis du var Erik ten Hag: Ville du da forsøkt å hente Joao Felix?


– João Félix var for et par år siden ansett som kanskje det største angrepstalentet i verden, og kostet 126 millioner euro. Bare der tror jeg man klarer å finne grunner til hvorfor det vil være spennende å se på mulighetene for en overgang for ham. Han ble nylig 23, så her har man en spiller som er på vei inn i de årene man anser som hans beste. Hadde jeg vært Erik ten Hag, så ville jeg i hvert fall ha sjekket mulighetene og så tatt de nødvendige stegene for å se om dette er en spiller for United.

– Ville han passet inn i Manchester United, tror du?– Der har du «the million dollar question». Umiddelbart tenker jeg «nei». Det handler rett og slett om at João Félix ikke er en tradisjonell spiss, eller en type jeg ville ansett som en erstatning for Cristiano Ronaldo.

– Han er heller ikke en type Darwin Núñez eller Erling Haaland. Så her vil man måtte endre en del for å få plass til ham. Når det er sagt, United er et stadig yngre lag og et lag som er mer og mer fintspillende. I så måte passer han inn veldig bra. Så jeg lander på at han kan passe inn – men da tar det tid.

– I hvilken posisjon er Felix best?

I Atlético Madrid har han vært best i en toer lengst fremme i banen, der han har fått muligheten til å bevege seg litt fritt. Han er målfarlig, og en som utgjør forskjellen veldig ofte for Atleti. Problemet er heller det at han ikke alltid virker å passe det som er en mer primitiv og direkte fotball under Diego Simeone. Det er litt som å ha verdens flotteste, kuleste og deiligste sofa – men så har du plassert den på badet. João Félix passer bare ikke helt inn, til tross for at hans beste kamper har kommet som en vandrende angriper.

– Dersom United skal spille med en falsk nier, kanskje likt det Ten Hag gjorde med Dusan Tadic i et av sine Ajax-lag, så er vil jeg i hvert fall mene at det er spennende. Men da spiller du litt russisk rulett med angrepet – det er enten innovativt og helt enestående, eller et «Powell for Mata»-øyeblikk, for å være veldig intern.

– Det jeg vil legge til er at situasjonen til João Félix vil avhenge av Jorge Mendes. Jeg er fryktelig nysgjerrig på om han ønsker å deale stort mer med United etter alt dette med Cristiano Ronaldo. Mendes representerer João Félix, og skal også ha blitt sparket av David de Gea på et tidspunkt.

– Dermed kan det enten være at Mendes ser på dette som en gylden mulighet til å komme seg inn på kontorene på Old Trafford igjen, eller at han for alt i verden vil nekte å ha noe med United å gjøre.

Powered by Labrador CMS