Will Keane drømmer om førstelaget

Etter en fantastisk 2009/10-sesong.

Publisert Sist oppdatert

17-årige Will Keane har akkurat avsluttet en sesong han neppe kommer til å glemme med det første; Etter å ha vunnet Milk Cup med U18-laget i pre-season, hjulpet både akademilaget og reservelaget til å vinne sine respektive ligaer, fått spille i play-off-finalen (som United vant) mot Aston Villa for reservelaget og i tillegg hjulpet England til seier i U17-EM, kunne Keane med stor glede motta Jimmy Murphy Player of the Year-troféet for beste akademispiller i sesongen som gikk. Likevel har ikke den målbevisste United-supporteren lyst til at det skal stoppe der.

«Jeg håper på å fortsette utviklingen neste sesong, og kapre en plass på reservelaget. Kanskje kan jeg også få et par muligheter på førstelaget», uttaler den målfarlige tenåringen til Manchester Evening News, ifølge ManUtd.com.

Fornøyd med sesongen, Fergie og spissene

Will Keane kunne vanskelig ha fått en bedre start på tilværelsen som profesjonell fotballspiller, da 2009/10 var hans første i så måte. «Det kunne ikke ha gått så mye bedre», mener Keane om den nylig avsluttede suksessesongen. «I tillegg var Sir Alex tilstede på premieutdelingsmiddagen (hvor Keane fikk Jimmy Murphy-troféet, journ. anm.) og han ga oss noen rosende ord. Vi ser ham ganske mye på treningsfeltet, og han stopper alltid for å hilse og spørre hvordan det går. Dette er en av grunnene til at United er en så flott klubb å utvikle seg i.»

Med tanke på de etablerte spissene i førstelagstroppen, som i første rekke er Wayne Rooney, Dimitar Berbatov og Michael Owen, kunne ikke Keane bedt om stort bedre rollemodeller. I tillegg var som kjent reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær også en dugelig spiss i sin tid. «Det kan bare gjøre meg bedre når jeg ser på og lærer av hva de etablerte spissene gjør», mener den unge og talentfulle angriperen.

Og med 15 mål på 35 kamper denne sesongen, ser det også ut til at Keane vet hvor målet står. Det er en åpenbar fordel når den Stockport-fødte engelskmannen skal prøve å kjempe seg til en førstelagsplass i fremtiden.

Powered by Labrador CMS