Skjermbilde: Sky Sports.
Skjermbilde: Sky Sports.

Derfor mener Evra at trebackslinje er riktig for United for øyeblikket

Evra etterlyser ledere i laget – og tror Uniteds beste formasjon for øyeblikket er en formasjon han egentlig ikke liker at United spiller i.

Publisert Sist oppdatert

Patrice Evra og Jimmy Floyd Hasselbaink (best kjent i England for tida som Chelsea-spiller (2000-2004), og ellers har han senere vært manager i Royal Antwerp, Burton Albion, QPR og Northampton) snakket lørdag kveld om United-Chelsea på Sky Sports.

Som ventet var det mye følelser i sving med Evra, som var frustrert etter en lite imponerende kamp av de to lagene.

Hasselbaink mente at det var forståelig at kampen ble som den ble, med et Chelsea-lag som var fornøyd med ett poeng, og et United-lag som spilte med frykt etter å ha bli knust 1-6 forrige gang de spilte på Old Trafford.

– Det var uansett slik det kom til å bli, mente nederlenderen om Uniteds frykt.

– Fordi en ikke har noe lederskap. Hvis en har en leder på dette laget, så spiller de ikke med frykt.

– Jeg vil ikke være for streng, men de kom fra dette store 1-6-tapet mot Tottenham, og jeg synes de kom tilbake på en så bra måte mot Newcastle og PSG. I dag ønsket jeg bare å se United spille uten frykt, selv om en hadde sluppet inn mål.

United har vekslet mellom en forsvarsfirer og en stoppertrio med vingbacker, og selv om Evra egentlig ikke liker å se United spille i sistnevnte formasjon, så tror han det kan være riktig nå.

– Jeg er ikke en stor fan av at United skal spille med tre bak – i Juventus var jeg en stor fan av det fordi det var i klubbens DNA, det er filosofien. Selv når en vinner kamper i United med tre bak, så vil fansen alltid klage.

– Men akkurat nå har vi ikke forsvarsspillerne til å stille med fire bak. Hvis Chelsea angrep mer, så ville vi vært mer i trøbbel. Så spill med tre bak som vi gjorde mot PSG, backene vil komme høyere, og få mer press mot motstanderne, og så kommer vi til å skape flere sjanser.

VINGBACKER OG TRE STOPPERE: Er det løsningen for dagens United, slik som mot PSG?
VINGBACKER OG TRE STOPPERE: Er det løsningen for dagens United, slik som mot PSG?
Powered by Labrador CMS