Skryter av Young

Ex-red Jesper Blomqvist er imponert over hvor raskt Ashley Young har funnet seg til rette i United, og husker tilbake til da han selv kom til United.

Publisert Sist oppdatert

Jesper Blomqvist ankom United fra Parma sommeren 1998 for 4,4 millioner pund. Den svenske vingen spilte totalt 39 kamper i Treble-sesongen, inkludert Champions League-finalen. Selv om Blomqvist var United-spiller helt til sommeren 2001, sørget en kneskade for at han aldri spilte for United igjen etter den historiske seieren på Nou Camp.

Svensken følger fortsatt med på hvordan det går med United, og vingen forteller i et intervju med Manchester Evening News at han har latt seg imponere av Ashley Youngs start i United-trøya.

– Han har hatt en fantastisk start, sier Blomqvist til avisen.

– Det er interessant med unge spillere som ikke har spilt så mange kamper, men som er sultne etter å gjøre både seg selv og United enda bedre. Ahsleys vilje til å forbedre seg er utrolig.

– Når de kommer til United med en sånn vilje, er det en glimrende kombinasjon.

Blomqvist husker tilbake på sin egen tid i Manchester United, og forteller at det ikke nødvendigvis er så lett å komme til en av verdens største fotballklubber – med alt dette medfører.

– Det var ganske vanskelig, for det er en enorm klubb. For meg tok det litt lenger tid. Kanskje var jeg ikke like god som han til å finne formen, og det tok meg litt tid.

– Det er fullt av store spillere, og vanligvis må man bruke litt tid på å komme inn i det – både i klubben og på laget, avslutter Blomqvist.

HER kan du se Jesper Blomqvists spillerprofil på United.no.

Powered by Labrador CMS