– Beina var som gelé

Jesper Blomqvist om overgangen til United og finalen i 1999.

Publisert Sist oppdatert

Jesper Blomqvist var på det legendariske treble-laget, som kronet en fantastisk sesong med seier i finalen i Champions League. Nå, ti år senere, snakker svensken med United We Stand om kvelden i Barcelona, hvor klubben gikk til topps i Europa for første gang siden 1968. Fanzinet presenterer deler av et intervju som kommer i redaktør Andy Mittens neste bok "Glory, Glory…" Man. United in the 1900s – The Player`s Stories".

– Jeg skrev en liste for å psyke opp meg selv. Du kan klare det, du er raskere enn resten, du er i god form..

Blomqvist, som i dag er spillende trener for Enköping, var mer nervøs enn ellers foran finalen mot Bayern München.

– Beina responderte ikke som vanlig. Jeg tittet meg rundt på Nou Camp, og de føltes som gelé, sier han til United We Stand.

– Jeg burde ha kost meg på grunn av rammen rundt det hele. Foreldrene mine hadde fløyet fra Sverige, men jeg var ikke avslappet for jeg følte for mye press. Jeg sov ikke veldig godt natten før kampen.

Blomqvist ble byttet ut for Teddy Sheringham på Nou Camp, og hans erstatter satte som kjent inn 1-1-scoringen. Finalen ble Blomqvist siste i kamp i United-drakten, som hadde store skadeproblemer. I 2001 ble han fristilt av Manchester United.

Ville ikke forlate Italia

35-åringen kom til Manchester United sommeren 1998 fra Parma. Han hadde Carlo Ancellotti som manager i Italia, men da han fikk sparken ble situasjonen vanskeligere for svensken.

– Jeg figurerte ikke i den nye sjefens planer. Jeg var sjokkert, jeg ville ikke forlate Italia. Alt skjedde så fort, og få dager senere pratet jeg med Alex Ferguson på Mottram Hall. Jeg fikk et godt inntrykk av United fra det minuttet jeg møtte ham. Han møtte meg personlig på flyplassen og tok seg av bagasjen min. Vi hadde en lang samtale over en middag, og jeg spurte ham om Giggsy. Jeg ville ikke bli en reserve, og Ferguson forklarte at han ønsket oss begge på laget. Jeg var ikke redd for konkurranse, men Giggs og jeg var ganske like i spillestilen, og han var en helt i Manchester. Ferguson var imponerende, men jeg ville ikke dra fra Italia. Jeg hadde fått fotfeste der, men det var ikke mitt valg, forteller han.

– Den første natten på Mottram Hall, hvor jeg bodde de tre første månedene, skrev jeg i dagboken min; "hvordan skjedde dette? Ønsker jeg virkelig å være her? Jeg ville ikke dra fra Parma og forlate Italia. Hvordan vil dette ende? Vil jeg noen gang like å spille fotball igjen?", avslører Blomqvist.

Powered by Labrador CMS