– Hadde elsket å spille for Fergie

Jermain Defoe avslører at han var nære å gå til United i 2004.

Publisert Sist oppdatert

På sine eldre dager har en rekke spillere stått fram og bekreftet rykter om at de på et tidspunkt i karrieren hadde muligheten til å gå til Manchester United.

Den seneste i rekka er Bournemouth-spiss Jermain Defoe, en av Englands giftigste avsluttere de siste årene.

Han røper at United viste stor interesse i 2004, da Defoe var et hett navn etter å ha bøttet inn 29 mål som unggutt i West Ham. 

– Det var definitivt interesse, og den gangen var jeg ung. Når du er ung er det hyggelig å bli koblet til de spørste klubbene i verden, sier Defoe til det britiske nyhetsbyrået PA.

Nesten i boks

Uniteds daværende trener Sir Alex Ferguson hadde fattet interesse for da 21-årige Defoe i 2004, ettersom spissen hadde nektet å signere ny kontrakt med West Ham, som rykket ned.

Det var også flere kamper mot nettopp som skal ha etterlatt et sterkt inntrykk på Ferguson, som i løpet av 2003/04-sesongen beskrev Defoe som «den beste målscoreren» etter at han hadde scoret tre mål mot United i Hammers-trøya.

Flere United-spillere, deriblant Neville-brødrene, Paul Scholes og Nicky Butt, skal ha sagt i forbindelse med landslagsoppdrag med England at de var «nesten sikre» på at Defoe skulle komme.

– Jeg husker flere av gutta fortalte meg da jeg dro på oppdrag med England: «jeg trodde du faktisk skulle komme», mimrer 35-åringen.

Endte med Saha

Istedenfor å hente Defoe endte United opp med å hente franske Louis Saha fra Fulham for 12,4 millioner pund, mens Defoe som kjent gikk til Tottenham.

Defoe sier imidlertid at han gjerne kunne dratt til United for å spille under Sir Alex.

– Det hadde vært fantastisk, men jeg var ung, og du må nesten bare krumme ryggen og fortsette å jobbe. Men jeg hadde elsket å spille under Ferguson. Flere kommer sikkert til å fortelle det, for han var den beste, sier Defoe.

 

Powered by Labrador CMS