riviere010223

Nysigneringen kan få debuten på Old Trafford på lørdag

Publisert Sist oppdatert

United hentet inn backen Jayde Riviere i januar, men foreløpig har vi ikke fått sett noe til henne siden hun slet med en skade før hun kom, og nå etterpå har trent seg sakte, men sikkert opp igjen.

Forrige uke begynte hun å trene med laget, og skal ha imponert, og nå håper Marc Skinner at hun kan være aktuell til lørdagens kamp.

– Jayde skal trene hele uka [med laget]. Hun trente med laget den siste delen av forrige uke, og var glimrende, så forhåpentligvis vil hun være aktuell for spill i helga, sa han nemlig på onsdagens pressekonferanse.

Dermed kan den kanadiske 22-åringen potensielt få debuten sin på selveste Old Trafford.

Både Lisa Naalsund og Maria Thorisdottir ble byttet ut med skader i FA-cupkvartfinalen mot Lewes, og Skinner ble naturlig nok spurt om en skadeoppdatering på de to nordmennene, og bekreftet at han gikk ut fra at de kommer til å gå glipp av Old Trafford-kampen.

Det skal dog sies at han ikke hadde fått resultatene fra de siste undersøkelsene, så det var antakelser heller enn konklusjoner fra United-hovedtreneren.

skinner050223
MANGLER ENKELTE SPILLERE: Marc Skinner.

Men om to vestlendinger mangler, så er det fortsatt én vestlending som ikke er skadet, og Vilde Bøe Risa scoret igjen mot Lewes da hun headet Ona Batlles innlegg i mål.

Bøe Risa har scoret mange mål, og med en midtbane som har variert i prestasjonene, så har Skinner etter hvert fått mange spørsmål fra både supportere og journalister om bruken av Vilde Bøe Risa – eller snarere om den manglende bruken av midtbanespilleren.

På denne pressekonferansen ble Skinner spurt om ikke Ella Toone og Bøe Risa kan spille sammen, og selv om Skinner var åpen for muligheten, så ga han også tydelig uttrykk for at han mener at det blir en feil løsning i mange kamper.

– Selvsagt vil en se «Tooney» og Vilde med de kvalitetene de har, men noen ganger når motstandere legger seg lavt så er det ikke noe rom for de spillerne å spille i. En må dra dem ut, og Hayley Ladd er en mester i å drepe [motstandernes] kontringer, og «Zel» [kaptein Katie Zelem] kan skape ting fra en dyp posisjon. Jeg tror det handler om å bruke de riktige verktøyene til riktig tid, og spillerne vet at det handler om kampplanen.

boerisa260223
FÅR LITE SPILLETID I LIGAEN: Vilde Bøe Risa.

Det ble ellers snakk om FA-cupsemifinalen, hvor United fikk den best mulige trekningen:

  • United unngikk storfavoritt Chelsea.
  • United unngikk også Aston Villa, som ville vært en tøff motstander. De har nemlig vært meget gode i 2023, og slo blant annet ut et formsterkt Manchester City (som de også tok poeng mot borte i ligaen) i kvartfinalen.
  • United fikk Brighton, og skal attpåtil spille på hjemmebane i den kampen.
  • Som en bonus fikk Aston Villa hjemmekamp mot Chelsea, noe som i det minste øker sjansen litt for at United kan unngå Chelsea i en eventuell finale, selv om Emma Hayes’ lag fortsatt er klare favoritter der.

Selv om trekningen var god – noe Skinner også anerkjente – så kommer uansett United til å ta semifinalen svært seriøst.

– Jeg forbereder meg på at det blir en veldig vanskelig kamp, og semifinaler er tøffe uansett, og vi kommer til å gi alt. Vi tar ikke lett på det i det hele tatt, og det er ingen her som tror at vi har en enkel vei til finalen: vi må gjøre oss fortjent til det, sa Skinner.

Lørdagens kamp mot West Ham på Old Trafford starter klokka 18.30 skandinavisk tid. Viaplay har rettighetene til denne kampen, så den blir mulig å se her i Skandinavia også. 

Powered by Labrador CMS