Ryktesaker, uke 43

OPPDATERT 10.45 United har ikke gitt opp håpet om å få hentet Benficas Nicolas Gaitan til Old Trafford, og Tomasz Kuszczak forsvinner i januar.

Publisert Sist oppdatert

På united.no samler vi alle ryktene om spillerkjøp i én og samme sak.

Så kan de av dere som hater rykter, droppe den, samtidig som sidene våre ikke er fulle av rykter. Så kan dere som liker rykter holde dere oppdatert.

Tidligere rykter: Uke 42, Uke 41, Uke 40

Fredagens rykter:

Ettersom det er vanligvis pålitelige The Telegraph som rapporterer saken, er det kanskje mer substans i dagens rapport om Nicolas Gaitan enn det som vanlig er.

Avisen skriver at Manchester United øyner en mulig januarhandel med Benfica, en av gruppemotstanderne i høstens Champions League. Gaitan er en mann Sir Alex ser for seg i den såkalte «Paul Scholes-rollen», som kreativt bindeledd i mellom midtbane og spissen(e). Da er det verre med prisen på den ettertraktede 23-åringen, for ifølge en klausul i kontrakten hans vil den havne på minst £40 millioner. Alternativt har United etter sigende en annen offensiv argentinskfmidtbanemann i kikkerten, Anderlechts Lucas Biglia. Han får vi sikkert høre mer om senere.Football Talk hevder at Tomasz Kuszczak vil bli solgt i januar til sterkt redusert pris. United har prøvd å bli kvitt ham tidligere, men uten å finne noen som var villige til å punge ut med forlangende på £4 millioner. Polakkens kontrakt utløper til sommeren, så om United skal ha håp om i det minste å få noe igjen, er de tvunget til å selge i neste overgangsvindu. Kuszczak har ramlet nedover Old Traffords keeperdepartements rangstige og befinner seg ikke lenger bare bak David de Gea og Anders Lindegaard, men også Ben Amos.

Torsdagens rykter:

Den italienske avisen Gazetta dello Sport, melder i dag at United har hatt speidere avgårde for å sjekke ut Udineses forsvarsspiller, Mehdi Benati. Benati er 24 år gammel og marokkansk landslagsspiller, men født og oppvokst i Frankrike. Han representerte da også Frankrike på U18-nivå, men bestemte seg senere for å spille landslagsfotball for farens hjemland, Marokko. 188 centimeter høye Benati startet sin profesjonelle karriere med Olympique Marseille i 2005, men spilte ingen obligatoriske kamper for klubben. Etter utlånsopphold i henholdsvis Tours og Lorient, ble han i 2008 overført til Ligue 2-klubben Clermont, før Udinese banket på døren og snappet ham opp i februar 2010. Click-Manchester henviser til italienske «rapporter» der det visstnok fremgår at United er interessert i VVV Venlo-angriperen Ahmed Musa. Den 19 år gamle nigerianeren, som har ti landskamper for «De grønne ørnene», hevdes å ha vært i United og Barcelonas søkelys allerede før han valgte å gå til VVV Venlo i fjor sommer. De to storklubbene har imidlertid opprettholdt interessen og fulgt utviklingen hans nøye siden debuten i Venlo-trøyen for ganske nøyaktig et år siden. Men, de er ikke lenger alene. Ifølge Corriere dello Sport skal også Arsenal, Internazionale, Juventus og Sevilla ha meldt seg på i kampen. Dersom han skulle bestemme seg for å forlate lille Venlo til fordel for en større klubb, holder Musa visstnok en liten knapp på Sevilla. Han anser nemlig sjansene til en startplass i Andalucia som større enn for eksempel på Old Trafford og Camp Nou.

Onsdagens rykter:

Tirsdag ble vi koblet til en back hos Valencia. Onsdag er det en ny spanjol, som kobles til oss. Denne gangen er det Athletico Bilbaos midtbanespiller, Javi Martinez, som er på radaren vår. Det skriver Daily Mail.

23-åringen har sju landskamper for Spania siden 2010.

Ellers har Metro et spenstig rykte om at Rio Ferdinand (og Carlos Tevez) er ønsket på LÅN til Roma. Det skal vel litt til at det skal skje…

Metro melder i kveld at Paul Scholes i går var på Glanford Park for å ta en titt på Huddersfield-angriper Jordan Rhodes. Rhodes står oppført med ni mål på sine fire siste kamper, og fant veien til nettmaskene med Scholes på tribunen i går.

Huddersfield skal ha gitt ham en prislapp på fem millioner pund.

Du kan lese mer om Paul Scholes på speidertokt og Jordan Rhodes her.

Tirsdagens rykter:

Det måtte skje. Hvorfor kom det ikke allerede i går? To dager etter tapet mot City, skriver Daily Star at United igjen vil gå for Inters Wesley Sneijder. Nå skal vi være villig til å betale 40 millioner pund for nederlenderen i januar. Dette i et forsøk på å vinne gullkampen mot City.

Ellers meldes det at United også følger Valencias Jordi Alba, selv om spanjolene sier at de ikke hørt noe fra United selv. 22-åringen debuterte for Spania mot Skottland i oktober, og venstrebacken vurderes også av Barcelona.

United.no understreker at dette bare er ubekreftede rykter, og at det ikke må sees på som annet enn det.

Powered by Labrador CMS