To røde og målløs Kagawa

Men igjen stod han bak mange farligheter. United.no fulgte ham i tirsdagens kamp mot Australia.

Publisert Sist oppdatert

Shinji Kagawa og Japan holder stø kurs mot fotball-VM i Brasil i 2014 etter 1-1 borte mot Australia tirsdag.

Med ett poeng står de med sju totalt etter tre kamper mot Jordan, Oman og Australia. Det siste laget i gruppa er Irak, og de to beste, etter at alle har møtt hverandre hjemme og borte, går til VM.

Shinji Kagawa leverte en ny god kamp i det som var hans siste kamp for sommeren. Nå skal han gjennomføre legesjekken og skrive under for United.

Skapte tre sjanser

Han startet på venstresiden i Japans 4-2-3-1-system, da CSKA Moskvas Keisuke Honda blir foretrukket som den sentrale offensive spilleren i det japanske laget.

Likevel viste kampen tydelig at det er sentralt og offensivt Kagawa liker seg.

I 1. omgang trakk han nesten hele tiden inn i banen, og gjennomgående for hele kampen var det rett på utsiden av 16-meteren han var som farligst. Han er uhyre fa til å skaffe seg rom og oppsøke farlige posisjoner rundt 16-meteren, og får han et tidel med tid i de situasjonene er han også fa til å komme seg fri eller treffe en medspiller med neste pasning.

Mot Australia var han involvert i tre av Japans fire sjanser før pause.

Etter en halvtime skaffet han seg rom på kanten av 16-meteren, gikk forbi to australske forsvarsspillere før han spilte fri en overlappende back som frå skrått hold mislyktes med innlegget sitt i mulig scoringssituasjon.

Like før pause var han så nest sistemann på nok en stor japansk sjanse, selv om touchen hans på 16-meters streken var minimal.

Ett minutt på overtid fikk han så sjansen selv, men han brukte ett touch til å legge ballen død, og dermed ble det påfølgende skuddet fra 10 meter blokkert.

Åtte minutter inn i 2. omgang, midt på Australias halvdel, skar han så innover i banen, for så å åpne Australias forsvar med en pasning som traff et godt japansk løp inne i 16-meteren perfekt.

Styrker og svakheter

Jeg har sett Kagawa i et par kamper for Borussia Dortmund, og et par kamper for Japan nå. Inntrykket jeg sitter igjen med er at hvis løpene rundt ham er gode, så kommer Kagawa til å finne dem. Så god pasningslegger er han. Det bør være søt musikk for Uniteds andre offensive spillere.

Samtidig er han aller farligst sentralt i banen. Jeg håper Sir Alex Ferguson mener det samme. Kanskje trenger ikke United en ny spiss da. Wayne Rooney kan dyttes frem, Kagawa kan få den offensive midtbanerollen Rooney av og til ble brukt i denne sesongen og Danny Welbeck og Javier Hernandez kan være alternativene for Rooney helt på topp.

Inntrykket er altså også at hvis Kagawa bare får bittelitt med rom på kanten av 16-meteren så er han god nok til å spille fri andre eller skaffe seg rom og plass selv til å angripe inn i boksen.

Han er særlig god på kortpasnings-spill og trekant-spill.

Han har også noe ikke alle United-spillere har – nok kvalitet til å vende bort eller drible seg fri fra motstandere selv under hardt press. Mot Australia vendte han to ganger bort en australier midt på banen, slik at han fikk rom til å angripe.

Svakhetene er ikke overraskende duellspillet og hodespillet. Er pasningene til ham litt upresise, så taper han de fleste 50-50-duellene. Mot Australia kunne han også blitt matchvinner 13 minutter før slutt, men hodespillet er ikke det beste. Headingen, helt umarkert og fra kort hold, gikk utenfor.

Dramatisk kamp

Yuzo Kurihara ga forresten Japan ledelsen etter en drøy time, like etter at Mark Milligan hadde blitt utvist for Australia. Luke Wilkshire utliknet imidlertid for hjemmelaget etter en billig straffe, og to minutter før slutt ble også Japan redusert til ti mann. Dermed ebbet det ut med 1-1.

Det er imidlertid ikke viktigst for oss United-fans. I stedet handler det nå om å bestå legesjekken, slik at Kagawa kan debutere for United på turneen i Sør-Afrika eller Kina i juli.

Her kan du lese vår vurdering av Kagawa etter forrige kamp, da Japan slo Jordan 6-0.

Her kan du lese hva en norsk Bundesliga-spiller, som spilte mot Kagawa denne sesongen, sier om Uniteds nye spiller.

Powered by Labrador CMS