Målgivende for Kagawa

United-spilleren fikk endelig en positiv opplevelse på fotballbanen igjen.

Publisert Sist oppdatert

JAPAN – GUATEMALA 3-0:

Man ønsker ofte at United-spillerne ikke spiller i landskamper, rett og slett for at de ikke skal pådra seg unødvendige skader.

Men noen ganger er det også en klar fordel at de spiller. Spesielt i tilfellet Shinji Kagawa, som ikke har spilt i seriestarten for United i Premier League.

Og det er grunn til å håpe at David Moyes satt foran TVen fredag.

Sentral

Shinji Kagawa fikk nemlig 76 minutter for Japan, og viste flere glimt av det han er god for. Han var bevegelig, smart i entouch-spillet og tilgjengelig for lagkameratene mye av tiden. Alt var ikke perfekt, men mye var bra. Det var godt å se.

Motstanden var ikke all verden. Guatemala er rangert som nummer 93 i verden, men United-spilleren så ut til å kose seg i 10er-rollen han hadde i 1. omgangen fredag.

Etter pause kom den andre store japanske stjernen, Keisuke Honda inn, og da fikk Kagawa en rolle som kan karakteriseres som en litt mer venstrejustert offensiv midtbanerolle, til venstre for Honda. Han ble imidlertid ikke plassert helt ute på venstrekanten, slik han tidligere har blitt brukt for Japan. I stedet lot japanerne venstreback Nagatomo få herje opp og ned ved krittet på venstresiden.

Kagawa fikk imidlertid mye ballkontakt også etter pause, og han var involvert i oppbyggingen til 1-0-målet etter 49 minutter. 20 minutter senere gikk han så selv på løp inn i feltet på høyresiden, fikk ballen og la den videre til Kudo som scoret sikkert i tomt bur.

Etter 76 minutter og én målgivende ble han byttet ut etter det som må betegnes som en god kamp. Og det viktigste – selv om motstanden ikke var all verden virket han mer enn klar nok til spill også for United etter landskampspausen.

VM-klare allerede

Fredagens kamp var ikke en VM-kvalifiseringskamp, men en treningskamp. Japan skal ut i ny treningskamp tirsdag. Da er Ghana motstander.

Japan og Kagawa er for øvrig allerede kvalifisert til neste sommers fotball-VM.

Powered by Labrador CMS