Kjørte over New Zealand

Shinji Kagawa scoret fra straffemerket (video).

Japan, med Shinji Kagawa på banen i 79 minutter, vant til slutt onsdagens privatlandskamp i Tokyo med 4-2. Det skjedde etter en førsteomgang hvor gjestene ble overkjørt og lå under 0-4 allerede etter 17 minutters spill, og en andreomgang med jevnere spillefordeling, mye bytter og reduseringsmål nummer to for New Zealand.

Men som mer enn bare antydet; det hele åpnet strålende for japanerne. Det tok bare fire minutter før den første ballen lå bak gjestenes keeper, etter scoring av Kagawas navnebror, Shinji Okazaki. Assisten ble besørget av Uniteds nummer 26, og ble rapportert som «en assist i verdensklasse».

Endelig får Kagawa spille

Ikke siden 22. januar har Shinji Kagawa startet en kamp for Manchester United. Det skjedde da Sunderland var på besøk i ligacupens semifinaleretur på Old Trafford. Den gang fikk han spille i en time før han ble byttet ut med Antonio Valencia.
Siden har den tidligere Borussia Dortmund-spilleren blitt avspist med et 30 minutter  langt innhopp under Champions League-miséren mot Olympiakos i Piræus.

Ikke mye å rope hurra for for japaneren som fyller 25 om tolv dager.

Men, i dag, onsdag formiddag, har Kagawa fått en sjelden anledning til å få rørt på den spede kroppen. Han spiller nemlig fra start når Japan i dette øyeblikk møter New Zealand til privatlandskamp i Tokyo.

Med fra start

Shinji Kagawa er allerede klar for Brasil-VM.
Shinji Kagawa

I Keisuke Hondas nærvær har Kagawa igjen måttet innta rollen som venstre breddeholder. Kanskje ikke favorittposisjonen hans, men like fullt en rolle  han er blitt vant til å inneha som representant for Nippon.

Uansett representerer kampen en god og kjærkommen anledning til å få beveget kroppens etter hvert ømme muskler og stive ledd. Det er en luksus han ikke er vant til fra Old Trafford.

OBS: Kampen mot kiwiene fra Oceania starter allerede klokken 11.40, og vi skal i det minste forsøke å holde det ene øyet posisjonert i retning østover.