– Jeg må ta større ansvar

Shinji Kagawa håper å kunne sette sitt preg på Confederations Cup senere denne måneden.

Publisert Sist oppdatert

Japan og Shinji Kagawa skal delta i Confederations Cup denne sommeren. Turneringen spilles i Brasil 15.-30. juni, og Japan deltar i kraft av å være regjerende asiatiske mestere. Japan møter Brasil, Italia og Mexico i gruppe A, mens gruppe B består av Uruguay, Nigeria, Spania og Tahiti.

Japan kvalifiserte seg tidligere denne uken til VM 2014 etter å ha spilt 1-1 mot Australia i Saitama. Til tross for at VM-billetten er sikret, er det imidlertid mange som mener det japanske laget underpresterer. Kagawa er selv ærlig på at han ikke har prestert på det nivået han forventer av seg selv.

– I Manchester, og i Dortmund før den tid, er jeg omringet av gode spillere som gjør det enkelt for meg å spille, sier Kagawa til Japan Today.

– Her (for Japan, journ.anm.) føler jeg at jeg må spille en større rolle og heve meg noen hakk. Jeg har ikke gjort jobben for landslaget ennå. Jeg må ta større ansvar. Dette er en av tingene jeg må fokusere på det neste året, og jeg må begynne allerede i Confederations Cup.

Kagawa mener mentaliteten er noe som skiller det Japanske landslaget og Manchester United, og han håper å kunne bli enda tøffere før sesongen i England starter opp igjen i august.

– I Japan bekymrer vi oss for mye om hva andre tenker. I Manchester spiller alle for seg selv og gjør det de selv ønsker, men det fungerer til slutt.

– Jeg må være mer bestemt i min andre sesong i Manchester United, og dersom jeg kan være viktig for klubblaget vil det også være et pluss for landslaget, mener Kagawa.

Japan møter Brasil i åpningskampen i Confederations Cup. Den spilles lørdag 15. juni klokken 21.00 (skandinavisk tid).

Powered by Labrador CMS