– Trodde jeg ville gi opp

Shinji Kagawa innrømmer at det har vært et tøft år i Manchester. Nå ser japaneren frem til en opptur i Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Shinj Kagawa, japaneren som skulle servere mål på sølvfat til Wayne Rooney og Robin van Persie. Det er slik historien skulle vært.

25-åringen har faktisk vært involvert i 30 kamper denne sesongen, men de fleste av dem har vært på kant, og også på midten etter at Ryan Giggs tok over for David Moyes.

Kagawa innrømmer selv at det har vært vanskelig etter at Sir Alex Ferguson overlot ansvaret til David Moyes.

– Det har vært et virkelig tøft år på mange måter, sier japaneren ifølge Sky Sports.

– Det har vært stunder hvor jeg trodde jeg ville gi opp, men jeg har klart å beholde troen på meg selv. Det har vært en virkelig skuffende sesong hvor jeg ikke scoret et eneste mål, men jeg har aldri slakket av i treninger eller i kamper.

“Det har vært stunder hvor jeg trodde jeg ville gi opp, men jeg har klart å beholde troen på meg selv”

Shinji Kagawa

Etter å ha vunnet Bundesliga to ganger med Dortmund og Premier League i sin første United-sesong har Kagawa en fin merittliste. Likevel vil nok de fleste si seg enig i at playmakeren har hatt sine utfordringer i Manchester.

– Jeg har gjort meg mange erfaringer i Europa de siste fire årene. Jeg har vunnet ligaen tre år på rad, og jeg tror det har vært bra for meg å oppleve både gode og vanskelige tider.

Nå er imidlertid klubbsesongen over og alt fokus rettes selvsagt mot Brasil hvor Kagawa og Japan møter Colombia, Hellas og Elfenbenkysten. I 2010 VM i Sør-Afrika ble Kagawa vraket på landslaget, og nå er han naturligvis klar for å leve ut VM-drømmen for alvor.

– De siste fire årene har målet vært Brasil og jeg tenker at jeg skal dit fordi jeg har kjempet og hatt troen på meg selv. Jeg har drømt om VM siden jeg var liten. Jeg skal ikke bare nyte det, jeg vil ha resultater også.

– Jeg tror den første kampen mot Elfenbenkysten blir viktig. Vi er med i turneringen for å vinne den, men det er ikke noe du kan fokusere på fra starten av.

Powered by Labrador CMS